L'accident del passat 14 de gener en aquesta empresa tarragonina ha evidenciat les mancances estructurals dels centres propers del CET i la necessitat de dedicar-hi urgentment els recursos necessaris

CCOO manifesta el seu suport als centres del Complex Educatiu de Tarragona-CET (instituts Pere Martell i Cal·lípolis) arran dels efectes de l'accident a IQOXE


CCOO considera que tot i que els instituts Pere Martell i Cal·lípolis tenen actualitzat el seu pla d’emergència, cal que el Complex Educatiu de Tarragona-CET posseeixi sense demores un pla de protecció amb els mitjans corresponents, que li permeti coordinadament comunicar-se amb l’exterior davant de qualsevol emergència. És inadmissible que el CET tingui un pla d’emergència caducat, estant rodejat per empreses químiques del polígon sud i pel Port de Tarragona.

Diferents edificis d’ambdós instituts han patit molts desperfectes a conseqüència de l’accident del passat 14 de gener a IQOXE, sobretot els tallers de l’Institut Pere Martell, situació que s’ha vist agreujada al tractar-se d’edificis que no han tingut manteniment des de dècades, ni estan adequat als paràmetres de seguretat actuals pel que fa a materials de construcció o altres.

Des de CCOO de Catalunya reclamem al Departament d’Educació agilitat en la dotació econòmica i inversions urgents pel que fa a la reparació dels desperfectes causats per l’accident, i alhora la planificació d’una intervenció integral i l’execució de les millores necessàries per adequar els edificis i infraestructures, tant a nivell educatiu, tenint en compte les activitats que s’hi hagin de realitzar, com de seguretat.

Cal deixar enrere d’una vegada per totes la situació actual, amb edificis sense manteniment, instal·lacions elèctriques que no suporten les necessitats actuals o un sistema de calefacció no sectoritzat que funciona des de la nit fins a les 10 hores del dematí (quan l’horari lectiu dels centres és de matí i tarda).

L’alumnat, professorat i tot el personal dels centres es mereixen unes instal·lacions a l’alçada de la qualitat de la Formació Professional que s’hi està impartint.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 de febrer de 2020
05/02/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.