Manifestació a Madrid en defensa dels llocs de treball a la indústria electrointensiva

Aquest dimecres, 22 de gener, des del Ministeri de Transició Ecològica fins al Ministeri d’Indústria

Aquest dimecres, 22 de gener, s’ha convocat a Madrid una manifestació de caràcter estatal per exigir solucions al Govern davant la greu situació que s’està donant a les indústries electrointensives en espera que s’aprovi l’Estatut d’electrointensius. La manifestació començarà a les 12 h, amb una concentració davant el Ministeri de Transició Ecològica i finalitzarà davant el Ministeri d’Indústria.

La manca de regulació del preu de l’electricitat a Espanya per a aquestes empreses les fa menys competitives davant els seus competidors europeus, especialment França i Alemanya. Si el preu de l’electricitat no és competitiu, pot provocar un descens de la producció i la manca d’inversions, que anirien cap a d’altres països on el preu de l’electricitat sigui més competitiu. Una situació que posa en risc la continuïtat del sector i dels llocs de treball a l’Estat.

La indústria electrointensiva és aquella per a la qual l’electricitat és un factor primordial en el seu procés productiu i on el cost energètic pot arribar a suposar el 50 % dels costos de producció. Generalment es tracta d’activitats que pertanyen a la indústria base, que és aquella que es dedica a la transformació de matèries primeres i, per tant, requereix una major quantitat de mà d’obra i energia que altres sectors.

En el cas de Catalunya, les principals empreses del sector són Celsa Barcelona i Solvay, que ocupen en conjunt més de 4.000 treballadors i treballadores directes i indirectes.

Adjuntem nota de premsa de la federació estatal de CCOO d’Indústria:
https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2020/IndustriaElectrointensivaMani210120.pdf

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 21 de gener de 2020