CCOO critica que el Govern de la Generalitat decideixi de manera unilateral canviar salaris per plans de pensions

Reunió pel repartiment dels fons addicionals de 2019

Després de la reunió de divendres de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública, que va acabar sense acord pel repartiment dels fons addicionals de 2019, la Secretària d’Administració i Funció Pública va declarar que el Govern, de manera unilateral, decidiria properament aportar 11,7 milions d’euros (del total de 13,7 milions que sumen aquests fons addicionals) al Pla de Pensions.

CCOO ens hi oposem i mantenim que la totalitat d’aquests fons addicionals s’ha de distribuir de manera lineal entre tota la plantilla, directament al salari, amb l’objectiu d’anar recuperant el poder adquisitiu perdut a base de retallades i congelacions salarials.

Encara resta molt per recuperar d’aquestes retallades. CCOO sempre hem dit que, en la recuperació de les retallades, la nostra darrera prioritat és el Pla de Pensions.

La manifestació de la secretària de Funció Pública en sortir de la reunió “anunciant que el Govern decidiria destinar aquests diners a Pla de Pensions” demostra que es tracta d’una decisió presa amb anterioritat pel Govern. Abans de la reunió. A més, es tracta d’una proposta que van plantejar per primera vegada durant la reunió. CCOO denunciem la mala fe en la negociació que demostra aquesta manera d’actuar.

El Govern torna a demostrar un gran menysteniment per als seus treballadors i treballadores i per les organitzacions sindicals que els representen. No és manera de governar ni de construir país.

Podeu veure la nota de valoració de la negociació dels fons addicionals:
https://www.ccoo.cat/noticia/227047/negociacio-dels-fons-addicionals

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 16 de desembre de 2019