Múltiples sentències donen la raó a CCOO i reconeixen el caràcter indefinit del professorat associat

Multiplicarem les accions judicials i mobilitzadores fins que les universitats assumeixin un pla d’estabilització real i negociat

El Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO, a iniciativa del Comitè d’empresa del personal docent i investigador (PDI) laboral de la Universitat de Barcelona, ha presentat diverses demandes on professorat associat reclamava que es reconegués el caràcter indefinit de la seva relació laboral.

Diferents jutjats socials han donat la raó a CCOO amb dos criteris comuns: que correspon a les universitats provar el caràcter de “professional de reconegut prestigi” per a les persones contractades com a professorat associat, i que aquestes persones no poden desenvolupar tasques docents normalment atribuïdes a personal docent estable.

En aquesta situació es troben centenars d’associats i associades i no podem acceptar que els seus drets continuïn ignorats a les universitats públiques. A falta d’una resposta global positiva, CCOO encetarem en les pròximes setmanes una campanya de reclamacions jurídiques amb l’objectiu de facilitar al màxim que tot el professorat associat pugui defensar els seus drets als tribunals en les millors condicions.

Esperem que les universitats entenguin la necessitat de posar fi a aquesta bossa enorme de precarietat i de negació de drets i renunciïn a perllongar el conflicte jurídic via recursos a totes les instàncies judicials. CCOO demanarem de manera immediata iniciar una negociació a la mesa paritària del conveni, i continuarem fent servir totes les eines al nostre abast fins a assolir un acord satisfactori.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 12 de desembre de 2019