Oferta pública de personal laboral de TEI i TIS

CCOO treballa per la consolidació dels llocs de treball dels tècnics d'Educació Infantil i d'Integració Social


CCOO sempre hem estat en primera línia per defensar els drets i les condicions laborals del personal Tècnic d’Educació Infantil (TEI) i Tècnic d’Integració Social (TIS), una defensa que ha combinat la negociació i la pressió per incrementar el nombre d’aquest personal i aconseguir la seva estabilització.

Ja a l’any 2005 vam signar l’acord que preveia la creació de la figura de Tècnica d’Educació Infantil (amb l’objectiu final d’una TEI per cada P3) i la figura de l’Integrador/a Social. Posteriorment el Comitè Intercentres de Personal Laboral va negociar la seva incorporació al VI Conveni Únic de Personal Laboral de la Generalitat de Catalunya.

Des de CCOO, com a membres del Comitè Intercentres, hem treballat per incrementar el nombre de treballadores fins arribar a prop del miler de TEIs i més de dues-centes TIS, malgrat no haver aconseguit encara la ràtio d’una TEI per cada P3.

El Govern de la Generalitat ha permès unes taxes de temporalitat brutals, no convocant oposicions en tot aquest temps. Des de CCOO hem insistit en la necessitat d’aquestes oposicions per tal que les professionals que, dia a dia, demostren la seva vàlua puguin accedir a l’únic mecanisme legal que existeix per consolidar plaça.

Després de molta insistència i gràcies a l’acord estatal signat per CCOO i UGT per reduir la temporalitat al 8% en l’administració pública, la Generalitat ha posat fil a l’agulla i convocarà oposicions, encara pendents de concreció, properament.

Des del moment que vam ser coneixedors del nombre de places convocades hem pressionat al Departament d’Educació per fer compatibles els requisits legals per accedir a una plaça fixa de Personal Laboral de la Generalitat del grup C1, amb la necessitat d’estabilitzar al personal existent. En aquest sentit:
- Hem exigit un tipus d’examen que faciliti la suma dels mèrits.
- Hem explicat la necessitat de més places per garantir que ningú es quedi sense feina.
- Hem reclamat que els exàmens garanteixin una correcció objectiva i ràpida.
- Hem proposat modificacions a la borsa de treball que permeti una millor gestió.

Fa més d’un any que treballem tots aquests temes en diferents àmbits, amb l’únic interès de tenir una plantilla estable i motivada en el marc de la legalitat que emana de l’EBEP (Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) i del VI Conveni Únic de Personal Laboral de la Generalitat de Catalunya. Tant aquest marc com reiterades sentències judicials han deixat clar la impossibilitat d’estabilització al marge del mecanisme de concurs-oposició. Entenem el neguit d’algunes treballadores en una situació nova, com la d’aquestes oposicions, però hem de lamentar que algunes forces sindicals i bufets d’advocats vulguin generar il·lusions que només poden derivar en frustració.

CCOO continuem denunciant la lentitud de l’administració en la gestió dels processos selectius. Cal que ens trobem TOTES en la lluita per la millora de les condicions laborals.

Volem la consolidació dels llocs de treball que garanteixin l’estabilitat de plantilla. Volem un procés que sigui just i que garanteixi els drets de tothom. Volem més pressupostos per al personal laboral que permetin reduir a un màxim del 8% la temporalitat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 2 de desembre de 2019
02/12/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.