Demà dimecres, 27 de novembre, concentracions a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona davant les delegacions i subdelegacions del Govern

CCOO i UGT es mobilitzen contra la sentència del TC que permet l'acomiadament objectiu per absències intermitents


Amb el lema "No a l’acomiadament per emmalaltir. Defensa els teus drets!", CCOO i UGT fan una crida a assistir a les concentracions que es faran demà dimecres, 27 de novembre, davant del Congrés dels Diputats a Madrid i de delegacions i subdelegacions del Govern, contra l’acomiadament objectiu per absències intermitents.

El passat 16 d’octubre, el Tribunal Constitucional (TC) va dictar una sentència que avala l’acomiadament objectiu per absències intermitents, encara que siguin justificades. L’article de l’Estatut dels treballadors que ho permet, el 52.d, existeix des del 1980, però va ser amb la redacció donada per la reforma laboral del 2012 que es va endurir substancialment la seva aplicació i es va suprimir la referència al volum total d’inassistències de la plantilla al centre de treball. Amb això s’individualitzava el còmput que s’havia de considerar i es culpava la persona pel fet d’exercir el dret a una recuperació efectiva en el cas de malalties d’origen comú, entre altres drets.

Per això, CCOO i UGT convoquen concentracions demà: a Catalunya, es faran a les 12 hores a Barcelona (amb Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya) davant la Delegació del Govern (c/ Mallorca, 278); a Lleida a la Subdelegació del Govern (plaça de la Pau, 1); a Girona a la Subdelegació del Govern (av. 20 de Juny, 2), i a Tarragona a la CEPTA-Confederació d’Empresaris de la Província de Tarragona (Rambla Nova, 95).

Més informació i manifest a Internet:
https://www.ccoo.cat/noticia/226649/no-a-lacomiadament-per-emmalaltir-defensa-els-teus-drets

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 26 de novembre de 2019

Agenda:
Dimecres, 27 de novembre, de 2019
a les 12.00 hores
Davant Delegació de Govern - c/Mallorca, 278. BCN
Davant Sub. del Govern - Plaça de la Pau, 1. Lleida
Davant Sub. del Govern - Av. 20 de Juny, 2. Girona
Davant CEPTA - Rambla Nova, 95. Tarragona
26/11/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.