Taller de comunicació: ‘Pim-pam, decla!’ a CCOO de Lleida

El passat 15 de novembre, a CCOO de Lleida va tenir lloc el taller Pim-pam, decla!, organitzat pel Servei Lingüístic. Els delegats i delegades assistents al taller van poder treballar les habilitats per aconseguir una comunicació eficaç.

Aquestes habilitats formen part del fet comunicatiu, sobretot quan és formal, i públic, a través dels mitjans de comunicació. Per posar-se davant d’un micròfon o d’una càmera, cal prèviament escoltar activament, ordenar ràpidament el discurs, planificar l’estratègia per comunicar-lo i també cal tenir en compte els condicionants físics —postura i gesticulació, tremolor, suor, tics…— per poder-los controlar i establir una comunicació eficaç i d’èxit.

El taller, el va impartir Marcel•la Andreu especialista en lingüística i comunicació. És la fundadora i directora de Sui Generis Comunicació Creativa de serveis, formació, i consultoria i assessorament en comunicació i professora de Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida (UdL). Ha estat directora de Comunicació i Relacionals Institucionals del consorci GLOBALleida i, actualment, gestiona diferents projectes de comunicació, tant dins del territori com en l’àmbit europeu, com el PirosLife de reintroducció de l’ós bru als Pirineus o l’L3-Transversalis de formació dual.