Èxit de participació en la 9a Jornada d’Acolliment Lingüístic de Girona

Van assistir-hi més d’un centenar de professionals i voluntaris vinculats a l’acolliment lingüístic

El divendres 15 de novembre, la Casa de Cultura de Girona va acollir la 9a Jornada d’Acolliment Lingüístic, que aquest any s’ha centrat en l’acolliment lingüístic i l’acolliment emocional.

L’obertura de la jornada va anar a càrrec d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, i, seguidament, Maite Puigdevall, de la UOC, va fer una breu introducció sociodemogràfica per exposar el context actual en què ens trobem pel que fa a l’aprenentatge i l’ús del català.

La conferència central va portar-la a terme Marta Portero, doctora en neurociència i professora de Psicologia de la UAB i de la UdG. Portero, al llarg de la seva intervenció, va fer referència als conceptes de sentir, pensar i actuar: les tres característiques que configuren l’ésser humà i que estan vehiculades pel llenguatge.

A la segona part de la jornada es van realitzar quatre comunicacions —per part de la Direcció General de Política Lingüística i del Consorci per a la Normalització Lingüística; de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania; de la UdG, i de Càritas Diocesana de Girona. L’última hora de la sessió es va reservar a cinc tallers simultanis que tractaven aspectes específics del vincle entre l’acolliment lingüístic i l’emocional.

Aquestes jornades —destinades al professorat de català i a diversos professionals i voluntaris d’organismes i entitats vinculats a l’acolliment lingüístic— estan organitzades pel Grup d’Immigració de la Comissió per la Llengua de les Comarques Gironines, del qual el Servei Lingüístic de les Comarques Gironines forma part.