Reducció de les persones afectades inicialment

CCOO aconsegueix un acord davant de l'ERO presentat per l'empresa Amplifon-GAES


Ahir, 23 d’octubre, va finalitzar amb acord el període de consultes de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de l’empresa Amplifon-GAES. Des de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya i des del Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO, fem una valoració positiva de l’acord aconseguit, perquè malgrat que no s’han pogut evitar acomiadaments, s’han reduït les persones afectades i s’han aconseguit les millors condicions possibles per a les persones afectades.

En les negociacions de l’ERO, que afecta a tota Espanya, s’ha pogut desafectar a 19 persones i finalment seran 79 les persones afectades en lloc de les 98 que ho estaven d’inici.

Des de CCOO valorem que és important que s’hagi aconseguit aquesta reducció de persones afectades i que s’estableixi el criteri de la voluntarietat de les persones treballadores per extingir-los els contractes i que s’ofereixin recol·locacions (un total de 40 llocs a tot Espanya).

En l’acord, a més, s’estableix una garantia per la qual l’empresa no presentarà un altre ERO en el termini de 2 anys i mig. En cas d’incompliment o per acomiadaments individuals que puguin produir-se, les persones afectades podran adherir-se a les condicions d’aquest ERO.

Per a les persones treballadores de més edat (entre 57 i 62 anys), s’estableix un pla de rendes que garanteix, segons edat, el 85 %, el 90 % o el 100 % de la renda fins a l’edat de jubilació.

Respecte a les indemnitzacions, s’estableixen en 45 dies de salari per any treballat amb el topall de 42 mensualitats (fins al febrer del 2012) i de 33 dies per any treballat amb un topall de 24 mensualitats des del febrer de 2012. I addicionalment, s’ha pactat un complement lineal per persona treballadora segons l’antiguitat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 24 d’octubre de 2019
24/10/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.