La plantilla de TVC valora l’aprovació de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)

Aprovada al Ple del Parlament

Adjuntem comunicat del Comitè d’Empresa de Televisió de Catalunya (TVC):

EL PARLAMENT APROVA PER UNANIMITAT LA NOVA LLEI DE LA CCMA

“A la tercera va la vençuda”, i finalment en el tercer intent ha arribat al Ple del Parlament la reforma de les lleis audiovisuals (CCMA i CAC) que reverteix parcialment la del 2012, i retorna al requisit de majoria qualificada de 2/3 dels vots dels diputats per elegir els membres del Consell de Govern de la Corporació i el seu president.

El dictamen de la proposició de llei acordat per unanimitat ha estat aprovat per tot el Ple, sense vots negatius ni abstencions, un fenomen poc habitual al Parlament en els darrers temps.

La reforma aprovada preveu també que les propostes per elegir consellers han de tenir el suport d’almenys tres grups, l’aval del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i que els candidats presentin un projecte de gestió en l’examen públic que han de passar al Parlament. I també que l’elecció dels directors de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio es farà a través d’un concurs de selecció públic, regulat pel Consell de Govern de la Corporació.

Aquesta aprovació s’ha aconseguit també per la insistència de les representacions dels treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio i ha de conduir a una renovació del Consell de Govern actual el més aviat possible, seguint criteris d’independència i de capacitació professional, que també s’han d’aplicar a les noves direccions dels mitjans de la corporació.

La reforma, però, no compta amb els treballadors i treballadores en la gestió dels mitjans. No hi ha hagut acord sobre la proposta de cogestió, ni sobre la presència de representants dels treballadors en els òrgans de govern de la CCMA.

Tot i així, la llei reformada amb el consens de tots els grups parlamentaris i aprovada per unanimitat, és una gran oportunitat per als mitjans de la CCMA. Ara cal un contracte programa per donar estabilitat de finançament a la corporació i que la renovació del Consell de Govern es faci aviat i amb els criteris de professionalitat i independència que exigeix la llei.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 24 d’octubre de 2019