CCOO recorda que ni el Govern ni cap conseller poden disposar de manera unilateral del calendari laboral dels treballadors i treballadores de la Generalitat

Demana serietat al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró

Una altra vegada el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, es despenja amb unes declaracions amb les quals pretén modificar el calendari laboral a la seva conveniència. CCOO considera inadmissible qualsevol intromissió unilateral en les condicions de treball que són fruit de la negociació col·lectiva. Els consellers no dicten els calendaris laborals.

CCOO recorda que el calendari laboral està establert de manera legal a la Generalitat de Catalunya. En relació amb aquesta qüestió volem manifestar:
– Respecte de l’afirmació referida als “funcionaris que vulguin puguin fer festa l’1-O”, tot el personal de la Generalitat pot gaudir aquesta jornada (igual que qualsevol altra de l’any) d’un dia d’assumptes propis, amb l’única limitació possible en funció de les necessitats del servei del dia.
– Els dies d’assumptes propis no són cap regal que concedeix el conseller. Són drets aconseguits via negociació col·lectiva, amb especial participació, per cert, de CCOO.
– Aprofitem per recordar al conseller que les retallades del 2012 van incloure rebaixar 3 dies d’assumptes propis que el Govern encara no ha retornat al personal de la Generalitat. És un dels deutes pendents.
– El compliment del calendari laboral no pot ser una qüestió de voluntats individuals sinó una norma legalment establerta que doni seguretat jurídica a les persones i que no pot restar a discreció de les postures polítiques ni de les creences religioses o d’altre tipus. Perquè, què dirà el conseller davant altres peticions de gaudir dels festius en funció d’altres creences igualment respectables, si les persones no se senten representades per una data o per l’altra?
– Hem de fugir de la possibilitat que, de manera formal o informal, treballadores i treballadors quedin “marcats” (o temin quedar marcats) per les seves idees o creences de qualsevol tipus, per acció o omissió.
– L’Administració de la Generalitat pateix problemes molt seriosos que, aquests sí, mereixen l’actuació del conseller i del Govern: manca de plantilles, drets laborals i salaris retallats i no retornats, serveis públics deficients…
– El conseller diu donar resposta a peticions de l’Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes. CCOO hem estat, som i serem sempre al capdavant en la defensa de les institucions catalanes i de l’autogovern. Però volem deixar clar que les institucions es defensen millorant-ne el funcionament en benefici de la ciutadania, no amb titulars a la premsa.

CCOO recorda al conseller que està en disposició d’asseure’s a parlar de les solucions als problemes que pateix l’Administració de la Generalitat. Cal trobar solucions a les mancances dels serveis públics, en benefici de la ciutadania i de les treballadores i treballadors que els gestionen

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 30 de setembre de 2019