Valoració de les dades de l'IPC d'agost de 2019

CCOO considera que la baixa inflació suposa un increment del poder adquisitiu per als treballadors i treballadores que permet contribuir a estimular la demanda interna i reactivar el consum


Foto A Catalunya, l’IPC interanual es situa en el 0,6 %, dues dècimes per sota del mes anterior i tres dècimes per sobre de l’indicador estatal, que és del 0,3 %.

En termes interanuals, els productes que més s’han encarit a Catalunya han estat els hotels, els cafès i els restaurants, amb una pujada del 2,4 % i els aliments i begudes no alcohòliques, amb un increment del 1,8 %. En canvi, quant als productes que han registrat un descens en el seu preu destaquem l’habitatge, amb un descens del 2,4 %, seguit a molta distància d’una reducció del 0,2% en el preu del transport.

Els preus es mantenen estables a Catalunya en relació amb el mes de juliol, ja que la variació de preus entre agost i juliol ha estat del 0,0 %. Tot i així, hi ha hagut variacions destacables en alguns dels grups de productes com ara els relacionats amb l’oci i cultura, que han incrementat preus en un 1,2 %. En canvi, s’ha produït un descens dels preus en el vestit i calçat (-1,2 %) i en l’habitatge (-0,7 %).


El comunicat de premsa complet el trobeu en aquest enllaç.
13/09/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.