Seguim exigint el compliment del pagament del 30 % de la paga extra del 2013

Millores laborals aconseguides a la Mesa General d'Empleats Públics d'avui


L’Àrea Pública de CCOO de Catalunya informa que a la reunió de la Mesa General d’Empleats i Empleades Públiques de la Generalitat d’avui, 24 de juliol del 2019, hem acordat diverses mesures de millora de condicions laborals:
-Atenció a fills amb discapacitat: el permís per assistir a reunions al centre educatiu s’amplia també en el cas d’escolarització en centres ordinaris i no únicament en centres d’educació especial.
-Protecció a víctimes de violència de gènere: s’acorda el procediment perquè puguin canviar ràpidament de centre de treball i es fa extensiu en cas que la víctima sigui una persona menor a càrrec.
-Protecció a persones amb malalties d’especial gravetat: la reincorporació progressiva al lloc de treball després de l’alta mèdica, sense reducció salarial, és la mesura més destacable. Així mateix, es millora la flexibilitat horària, es passa a còmput horari quinzenal i es permet gaudir a temps parcial del 50 % de les vacances.

Aquesta és la primera concreció de millores laborals plantejades en l’Acord de l’11 de desembre del 2018.

A més d’aquests acords, des de CCOO hem tornat a exigir el compliment del pagament del 30 % de la paga extra del 2013, ara que ja hem entrat al segon semestre de l’any 2019. El Govern ens respon que ja no hi ha cap limitació per part del Govern de l’Estat i que, com a molt tard, és cobrarà el mes d’octubre.

Pel que fa a l’estabilització i la consolidació dels llocs de treball, seguim demanat una negociació clara per acordar-ho, garantint la seguretat jurídica dels processos d’oposició. El Govern ens ha presentat un informe jurídic sobre la constitucionalitat de diversos processos, que analitzarem amb el nostre Gabinet Jurídic.

Respecte als Pressupostos del 2020, és necessari començar a negociar ja la manera de posar fi a les retallades patides la darrera dècada.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 24 de juliol de 2019 veure arxiu
24/07/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.