Projecció del documental ‘El Pilar (Resistència cinematogràfica / Filmmakers clandestins 1960-1978)’

Demà dijous, 23 de maig, a les 20 hores, a la Filmoteca de Catalunya (pl. de Salvador Seguí, 1-9, de Barcelona)

Demà dijous, 23 de maig, a les 20 hores, a la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya (pl. de Salvador Seguí, 1-9, de Barcelona) tindrà lloc la projecció del documental El Pilar (Resistència cinematogràfica / Filmmakers clandestins 1960-1978), produït per la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya.

Dirigida per Esther Cases, la pel·lícula dona a conèixer unes fonts audiovisuals que avui ja formen part del patrimoni històric col·lectiu i es vol retre homenatge al cinema de resistència política filmat. Amb el nom de “Fiestas del Pilar” a una etiqueta s’identificava una llauna conservada al laboratori de Fotofilm durant els anys 70. En realitat es tractava d’un títol fals per tal de protegir el que contenia: un film clandestí. No era l’única, sinó que n’hi havia moltes més. Gairebé 50 anys després, alguns dels seus autors expliquen les històries d’aquestes pel·lícules de contingut polític, que formen part de la col·lecció documental de CCOO de Catalunya, gràcies a la Fundació de l’Arxiu Històric de l’Institut del Cinema Català (ICC), que les ha preservat fins als nostres dies.

Després de la projeccció, es farà una taula rodona amb els protagonistes, Joan Esteban, Georgina Cisquella, Joan Anton González Serret, Jordi Farrerons, Francesc Llobet, Paco Marin, Joan Puig, Javier Tébar, Carles Vallejo, Pere Joan Ventura i Roc Villas, i la directora del film, Esther Cases.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 22 de maig de 2019

Agenda:
Dijous, 23 de maig, de 2019
a les 20.00 hores
Filmoteca de Catalunya – Pl. Salvador Seguí, 1-9. BCN