Vaga indefinida de la plantilla de Girona+Neta per denunciar les condicions laborals

Amb el suport de CCOO

Adjuntem comunicat del Comitè d’Empresa de Girona+Neta

Des del Comitè d’empresa de Girona+Neta (serveis de recollida i neteja viària de Girona) volem posar de manifest que hem iniciat una vaga indefinida per tal de reivindicar millores per als treballadors i treballadores del servei.

Fa anys que la plantilla, en un exercici de responsabilitat, ha fet un esforç de moderació salarial a petició de l’ajuntament i l’empresa. Toca revertir aquesta situació. A més, determinades categories professionals no veuen reconegudes salarialment les tasques que realitzen. Estem parlant dels peons i els peons especialistes, que han vist incrementades les seves tasques, el que suposa que hagin de suportar major penositat i sobrecàrrega de treball.

D’altra banda reivindiquem una sèrie de mesures socials per millorar les condicions dels treballadors i les treballadores.

L’empresa i l’ajuntament han fet cas omís d’aquestes demandes i, per tant, ens veiem en la necessitat de prendre la mesura més bàsica per garantir els drets més bàsics: la vaga.

La nostra intenció no és perjudicar als habitants de la ciutat. La responsabilitat de resoldre aquesta situació està en mans de l’ajuntament, que ha de garantir una neteja viària de qualitat. I això passa per garantir els drets dels treballadors i les treballadores de la ciutat.

Fem una crida a la població de la ciutat de Girona per tal que es solidaritzi amb nosaltres i en conseqüència perquè vetlli pels interessos de la ciutat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 9 de maig de 2019