Durant el mes d'abril l'atur masculí es continua reduint en major intensitat que el femení

CCOO denuncia un mercat de treball feble i estacional, amb un sector serveis que genera ocupació precària, afectant especialment al jovent


Foto ATUR REGISTRAT CATALUNYA/ESPANYA
El mes d’abril de 2019 deixa una xifra de 381.598 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el que significa una reducció interanual del 4,4% (17.348 aturats i aturades registrats menys que fa un any). A Espanya són 3.163.566 les persones que romanen desocupades, amb una reducció del 5,2%.

Respecte el mes anterior, l’atur registrat presenta una reducció de 14.142 persones aturades (-3,6%). La població menor de 25 anys registra un augment de 1.241 joves sense feina (4,5%) respecte l’any anterior i fa que a Catalunya hi hagi un total de 28.551 joves que cerquen feina sense èxit.

Es redueix l’atur respecte el 2018 en un 4,4% però, tot i la disminució, Catalunya continua amb més de 381.000 persones que no troben una feina. L’efecte estacional d’aquest mes contribueix a l’aparent millora del mercat de treball.


El comunicat sencer el trobeu en aquest enllaç veure arxiu
06/05/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.