La Plataforma per una Fiscalitat Justa presenta l'informe '65 propostes per a una recaptació municipal més justa'


Foto La Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària, de la qual forma part CCOO de Catalunya, ha presentat públicament l'informe 65 propostes per a una recaptació municipal més justa, amb motiu de les eleccions municipals del 26 de maig. 

L'informe presenta 65 propostes de fiscalitat municipal encaminades a quatre objectius principals:

1. Millorar el finançament municipal: transferint tributs de la Generalitat cap als ajuntaments i fixant una participació dels ajuntaments de més de 20.000 habitants en l'IRPF.
2. Protegir el dret a l'habitatge: reforçant la progresivitat de l'IBI, introduint bonificacions a les persones i famílies més vulnerables i penalitzar els pisos buits (recàrrecs i sancions).
3. Incentivar els comportaments mediambientalment sostenibles: aplicant bonificacions en l’IBI i l’ICIO orientades a comportaments mediambientalment sostenibles i penalitzant l'ús de vehicles privats contaminants.
4. Vetllar per la transparència i la responsabilitat social: millorant la participació ciutadana en el control dels pressupostos municipals i el sistema de contractació pública: campanya de zones lliures de paradisos fiscals.

Feu clic per veure:
- l'informe 65 propostes per una recaptació municipal més justa
- el comunicat de premsa de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària del 8 d'abril del 2019


08/04/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.