El Comitè d’empresa de Nissan Zona Franca i Montcada lamenta la manca d’una aposta que garanteixi el futur de Nissan a Barcelona

Davant l’anunci de reducció de plantilla

Adjuntem comunicat de premsa del Comitè d’empresa de Nissan:

Durant el dia d’avui, la direcció de Nissan al més alt nivell ha informat a la plantilla i als sindicats de les mesures que han acordat per afrontar la situació de baixes produccions actuals i dels propers anys.

Són mesures que passen per una reducció de plantilla d’unes 600 persones i el compromís d’una inversió per ampliar la planta de pintura per complir amb els requeriments mediambientals a partir del 2022. Entre aquestes mesures no apareix la possibilitat de fabricar un nou model de vehicle que pugui fer augmentar els baixos nivells de producció existents.

El Comitè d’empresa fa una valoració negativa d’aquest anunci, perquè suposa únicament un “pegat” davant de situacions de calat estructural en què es troben immerses les plantes de Barcelona i Montcada, tot i les reiterades peticions que hem anat sol•licitant que es presenti un pla industrial que suposi el manteniment de l’ocupació i l’activitat a Nissan.

Manifestem el compromís de fer front a una negociació que ha de garantir les condicions socials que fins ara hem acordat per totes les persones que es vegin afectades i les garanties d’ocupació a present i futur per a la resta de la plantilla.

Tenim present totes les reunions que hem mantingut amb les administracions públiques perquè es reforci el paper industrial de Nissan, no només a nivell de planta sinó per les derivades que suposa en el parc d’empreses auxiliars, i seguirem instant a les institucions a que s’impliquin en garantir el futur de l’empresa a Barcelona

Hem demanat que Nissan ha de clarificar quin model de fàbrica vol tenir aquí, si està preparada per afrontar els profunds canvis que es produiran en el sector de l’automoció, i com mantindrà l’ocupació.

Anuncis com els fets per Nissan durant el dia d’avui només revelen la manca de concreció i futur d’una planta que sempre s’ha significat pel seu alt nivell competitiu en el sector, de manera que des del Comitè d’empresa exigim que es plantegi un veritable pla industrial que respongui a les necessitats de la plantilla i a la seva estabilitat.

Donada aquesta situació, i per poder explicar la posició i les seves propostes, el Comitè d’Empresa de Nissan Zona Franca i Montcada convoca a tots els mitjans de comunicació a una roda de premsa que es celebrarà demà dimecres, 27 de març, a les 12 hores a la sala de premsa de la seu central de CCOO de Catalunya, Via laietana, 16, de Barcelona