La Inspecció de Treball dona la raó a l’Agrupació de Bombers de CCOO

Aplicació de la Llei de prevenció de riscos laborals

La Inspecció de Treball ha donat la raó a l’Agrupació de Bombers de CCOO i obliga la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior de la Generalitat a realitzar les avaluacions de riscos de totes les tasques operatives i a garantir l’aplicació de la Llei de prevenció de riscos laborals i les disposicions legals o reglamentàries que desenvolupen i complementen els principis d’aquesta llei.

La proposta de requeriment demana immediatesa per adoptar les mesures necessàries i per identificar aquelles activitats on s’hagi d’aplicar l’excepció de l’article 3.2 de la Llei de prevenció de riscos laborals.

En relació amb aquest últim punt cal recordar que el principi general d’aplicació només cedeix davant de situacions de “greu risc col·lectiu”. Això no obstant, en aquests casos no ha d’oblidar-se que la Directiva 89/391 exigeix a les autoritats competents que vetllin perquè la seguretat i la salut dels treballadors i treballadores quedin assegurades en la mesura en què es pugui.

És una de les reivindicacions en la qual més hem insistit des de CCOO aquests últims anys i per a nosaltres és un gran avenç, un pilar bàsic i indispensable per millorar la seguretat i la salut laboral del personal del cos de bombers. En aquest sentit continuarem treballant, defensant els drets i la protecció de tots i totes.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 25 de febrer de 2019