Reunió amb el conseller Chakir el Homrani, ahir dilluns, 28 de gener

CCOO reclama un compromís de govern pel diàleg social permanent i amb capacitat de negociació amb pressupost, com en anteriors acords estratègics


El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i la secretària d'Acció Sindical, Cristina Torre, van participar a la reunió convocada ahir pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, conjuntament amb la resta de líders dels agents socials i econòmics, UGT, Foment del Treball, PIMEC i FEPIME, per començar a treballar sobre els principals reptes del diàleg social.

El conseller El Homrani va manifestar la voluntat de diàleg i concertació social per construir un mercat de treball de qualitat, on les persones tinguin una ocupació digna i les empreses puguin ser competitives. En aquest sentit, va proposar una coordinació trimestral dels diferents espais de concertació vinculats a la seva conselleria a través del seguiment de 25 mesures estratègiques.

CCOO valora de manera positiva la iniciativa i el fet que es valori el diàleg social, i tot i coincidir amb la majoria de les propostes, el sindicat reivindica ampliar l’espai a un àmbit interdepartamental i reclama que sigui un compromís estructural de país i del conjunt del Govern. Per exemple, com s'evidencia per part de CCOO en matèries com l’execució pressupostària del Pacte nacional per a la indústria, que permetin donar robustesa i recorregut al teixit productiu en el marc del canvi tecnològic, el desenvolupament d’infraestructures al territori, el desenvolupament econòmic sostenible mediambientalment, la innovació i el coneixement, o l’educació i la qualificació de les persones, entre d’altres.

CCOO continua reclamant acords polítics a Catalunya i a l'Estat perquè en un moment de creixement de l'economia calen nous pressupostos per recuperar les inversions en polítiques públiques i socials. Alhora, el sindicat insta tots els grups polítics perquè donin suport a les mesures pactades amb CCOO i UGT per part del Govern de l’Estat a la Taula del Diàleg Social, per revertir la reforma laboral i recuperar els equilibris en la negociació col·lectiva, imprescindibles per posar fi a la precarietat, les desigualtats i la pobresa laboral.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de gener de 2019
29/01/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.