CCOO reclama un compromís de govern pel diàleg social permanent i amb capacitat de negociació amb pressupost, com en anteriors acords estratègics

Reunió amb el conseller Chakir el Homrani, ahir dilluns, 28 de gener

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i la secretària d’Acció Sindical, Cristina Torre, van participar a la reunió convocada ahir pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, conjuntament amb la resta de líders dels agents socials i econòmics, UGT, Foment del Treball, PIMEC i FEPIME, per començar a treballar sobre els principals reptes del diàleg social.

El conseller El Homrani va manifestar la voluntat de diàleg i concertació social per construir un mercat de treball de qualitat, on les persones tinguin una ocupació digna i les empreses puguin ser competitives. En aquest sentit, va proposar una coordinació trimestral dels diferents espais de concertació vinculats a la seva conselleria a través del seguiment de 25 mesures estratègiques.

CCOO valora de manera positiva la iniciativa i el fet que es valori el diàleg social, i tot i coincidir amb la majoria de les propostes, el sindicat reivindica ampliar l’espai a un àmbit interdepartamental i reclama que sigui un compromís estructural de país i del conjunt del Govern. Per exemple, com s’evidencia per part de CCOO en matèries com l’execució pressupostària del Pacte nacional per a la indústria, que permetin donar robustesa i recorregut al teixit productiu en el marc del canvi tecnològic, el desenvolupament d’infraestructures al territori, el desenvolupament econòmic sostenible mediambientalment, la innovació i el coneixement, o l’educació i la qualificació de les persones, entre d’altres.

CCOO continua reclamant acords polítics a Catalunya i a l’Estat perquè en un moment de creixement de l’economia calen nous pressupostos per recuperar les inversions en polítiques públiques i socials. Alhora, el sindicat insta tots els grups polítics perquè donin suport a les mesures pactades amb CCOO i UGT per part del Govern de l’Estat a la Taula del Diàleg Social, per revertir la reforma laboral i recuperar els equilibris en la negociació col·lectiva, imprescindibles per posar fi a la precarietat, les desigualtats i la pobresa laboral.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de gener de 2019