El proper dia 4 de febrer

El personal públic de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta anuncia convocatòria de vaga


Els empleats i empleades públics municipals de l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta han decidit anar a la vaga, el proper 4 de febrer, per les condicions laborals a què han de fer front i per la manca de solucions que ha posat sobre la taula l’equip de govern per resoldre una situació sense precedents. De fet, el personal municipal va llegir un manifest en el darrer Ple, en què denunciaven les seves condicions laborals i que va ser aplaudit pels regidors assistents. Aquest aspecte ha sorprès molt perquè des d’aquest dia no hi hagut cap moviment, sobretot per part de l’alcaldia, fet que sembla donar suport a l’insostenible ambient de treball.

En el text, els treballadors i treballadores exposaven la manca de personal i tècnics en algunes àrees, els constants canvis de referents que endarrereixen els processos, que dupliquen i tripliquen la gestió administrativa o que eternitzen alguns projectes de manera innecessària, alguns dels quals fins i tot no s’han acabat portant a terme. Aquest escenari provoca que els empleats i empleades públics hagin de fer tasques que no els pertoquen per categoria laboral o que els tècnics no tinguin suport administratiu. Hi ha contractats assessors externs que treballen en horaris que no coincideixen amb el del personal municipal i això impedeix la coordinació necessària per operar amb normalitat.

Aquesta anormalitat desemboca, a més, en desconfiança del Govern cap als treballadors i treballadores municipals, que veuen sovint qüestionada la seva feina amb una pressió constant fruit d’un volum de feina inassolible per la manca de personal. També el manifest exigia que es valorés la seva feina i un tracte respectuós i denunciaven l’angoixa, l’estrès i l’ansietat que pateixen en el dia a dia pel menyspreu que reben i la inseguretat amb la qual treballen de resultes de les contradiccions de les decisions que s’adopten. Fins i tot hi ha hagut amenaces d’obrir expedients disciplinaris.

Un dels últims fets ha estat la promoció interna de les auxiliars administratives funcionàries que es va aprovar al pressupost del 2017 i encara no s’ha portat a terme, com tampoc el procés de selecció per ocupar aquests llocs de treball i s’ha optat per pujar unilateralment de categoria funcionaris sense seguir cap procediment. Hi ha dificultat i manca de comunicació encara que es faci servir la via oficial, amb instàncies entrades per registre de treballadors, que no han estat respostes.

Malgrat el descontentament i el malestar dels treballadors i treballadores de l’ajuntament, no s’han realitzat les dues últimes meses de negociació que es van convocar. Per tota aquesta situació es va demanar un informe de riscos psicosocials per analitzar les condicions laborals amb les quals treballen i adaptar el document de la relació de llocs de treball (RTL), i no s’ha realitzat sota l’argument del Govern que no hi ha diners per impulsar aquests dos estudis.

En definitiva, les càrregues de treball excessives, la manca d’una avaluació de riscos psicosocials, complements de productivitat irregulars, política de personal inexistent i sense negociació amb els representants dels empleats i empleades públics, cobertures d’incapacitat temporal (IT) del tot insuficients, polivalència de tasques i funcions de categoria superior sense reconeixement, i manca d’instruments de planificació de plantilles, d’obligat compliment en totes les administracions públiques, entre altres condicions, han estat reivindicacions del personal que en tota aquesta legislatura han estat desoïdes, fets que motiven la convocatòria d’aquesta vaga per al dia 4 de febrer, amb el suport de CCOO.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 de gener de 2019
28/01/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.