CCOO respecta el dret de manifestació i protesta dels treballadors i treballadores del sector del taxi, però rebutja la violència cap al col·lectiu de treballadors i treballadores, conductors de vehicles de lloguer VTC

CCOO demana respecte cap a les persones treballadores que condueixen vehicles de lloguer a empreses de VTC


Davant l’agressió patida per un conductor de VTC la jornada d’ahir, CCOO fa una crida a les empreses del taxi i les VTC, així com a l’Administració de la Generalitat perquè aquest conflicte mercantil no perjudiqui encara més les condicions laborals dels treballadors i de les treballadores que condueixen vehicles de passatgers. CCOO entén i respecta també, com no pot ser d’una altra manera, el dret a la protesta i la manifestació dels treballadors i les treballadores del sector del taxi.

Des de CCOO fa temps que denunciem les precàries condicions de treball del col·lectiu que treballa per a les VTC, no només per la situació de falsos autònoms d’una gran part de conductors i conductores, sinó també per les llargues jornades de conducció i el perill de quedar-se sense feina, si no s'assoleix una bona puntuació per part de les persones usuàries.

La digitalització del mercat del transport de passatgers està provocant una forta desregularització de les condicions de treball, amb la consegüent afectació cap a la salut i la seguretat laboral d’aquests treballadores i treballadores.

Per aquest motiu, CCOO demana a les patronals implicades i a l’Administració de la Generalitat que posin fi al conflicte mercantil al més aviat possible, per tal que les treballadores i els treballadors puguin desenvolupar la seva feina en condicions laborals, de seguretat i salut dignes, fora de la desregularització i de la precarietat actual.
19/01/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.