Cos d'inspectors que depèn de la Delegació de Govern

CCOO presenta recurs davant la delegada del Govern central a Catalunya per incompliment de l'Acord d'horaris especials de la Inspecció de Sanitat Exterior


El Sector de l’Administració General de l’Estat de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya ha presentat recurs d’alçada, davant la Delegació del Govern central a Catalunya, ja que la mateixa delegada del Govern ha firmat una resolució que modifica els horaris especials dels inspectors i inspectores i ajudants d’Inspecció de Sanitat Exterior, funcionaris i funcionàries de la Delegació del Govern que treballen al Port de Barcelona i a l’Aeroport Josep Tarradellas.

Aquesta resolució vulnera l’Acord d’horaris especials firmat l’any 2007 entre el Ministeri d’Administracions Públiques, el Ministeri de Sanitat i Consum, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i l’organització sindical CCOO, així com infringeix l’Estatut de l’empleat públic pel que fa a la negociació obligada de calendaris laborals i altres horaris sempre que aquests afectin a les condicions laborals del personal.

L’Acord d’horaris especials preveu que cada Delegació del Govern ha d’establir -prèvia negociació amb les organitzacions sindicals- els horaris especials d’aquest personal, ja que afecten directament les condicions laborals, com la conciliació laboral i personal, pel fet que aquests horaris inclouen realitzar el treball de forma presencial i també amb disponibilitat a les tardes, dissabtes, diumenges i festius.

CCOO denunciem en aquest recurs la manca de diàleg i negociació que manté la Delegació del Govern a Catalunya i reclamem que es dicti revocació de la resolució.

CCOO, a més, davant d’aquestes actuacions unilaterals de l’Administració, sempre seguirem actuant quan es vulnerin els drets laborals dels treballadors i treballadores de la Inspecció de Sanitat Exterior.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 17 de gener de 2019
17/01/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.