Demanen que compleixi les promeses fetes a les plantilles

Els comitès d'empresa de Zona Franca i Montcada de Nissan Motor Ibérica reclamen a la multinacional que adquireixi compromisos industrials respecte a l'incert futur de les plantes


Adjuntem comunicat de premsa dels comitès d’empresa de Zona Franca (Barcelona) i Montcada de Nissan Motor Ibérica, SA:

Aquesta comunicació vol posar en coneixement dels mitjans de comunicació, de les administracions i de la ciutadania en general la preocupació que genera en els comitès d’empresa de Nissan Motor Ibérica, SA, dels centres de Zona Franca i Montcada la situació productiva actual i la incertesa davant el futur industrial d’ambdues plantes.

La situació productiva a tots dos centres de treball es troba a nivells no vistos des de fa molts anys, situant-se en el 38% de la capacitat productiva de la planta, a causa de l’evolució del mercat en els últims models que s’han fabricat en ambdues factories, la finalització d’alguns d’aquests, com el Nissan Pulsar, la NV200 Evalia, i pròximament, com tots els indicis indiquen, la NV200 de combustió.

A part d’aquestes qüestions, que es podrien considerar alienes a la voluntat de la multinacional, l’evolució d’aquests models és responsabilitat de l’estratègia empresarial, ja que les inversions en publicitat, o la decisió de prevaler models del mateix segment fabricats en altres plantes de l’Aliança (Nissan-Renault), són totalment responsabilitat de la multinacional. El comportament dels mercats ha estat menys decisiu que totes aquestes qüestions que han estat clarament perjudicials per a les nostres plantes.

És evident a escala industrial, que els fets (adjudicació i fabricació de nous models) delaten una política industrial cap a les nostres plantes basada a ignorar els actius d’aquestes i atorgar la fabricació de nous vehicles a altres plantes de l’Aliança.

I tot això sense cap criteri de competitivitat, tal com se’ns ha exigit a nosaltres en l’assignació dels últims models atorgats a les nostres plantes, que ho han estat després d’una sèrie de plans de competitivitat en els quals la plantilla ha hagut d’assumir sacrificis, que ens deien que dotarien els centres de les condicions idònies de competitivitat, ben lluny de la lamentable situació que estem suportant.

Tot això ens ha portat a la situació actual, en la qual tant els compromisos de nivells productius acordats amb la multinacional com de plantilla necessària per a realitzar-los disten molt de ser els establerts en les diferents negociacions.

Davant aquesta situació, els comitès d’empresa de tots dos centres exigeixen a la multinacional el compliment de l’acordat, que assumeixi compromisos industrials (concretant l’assignació i la fabricació de nous models), saturant la capacitat productiva instal·lada, que efectuï les inversions tecnològiques necessàries per mantenir la competitivitat de les plantes (fins ara solament guanyada per l’esforç de la plantilla) i que planifiqui i engegui una renovació de la plantilla actual, amb una edat mitjana ja avançada, que estigui equiparat amb l’esforç realitzat per aquesta durant molts anys.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 15 de gener de 2019
15/01/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.