Acció Jove de CCOO de Catalunya veu positiva l’aprovació del necessari i urgent “Plan Choque por el Empleo Joven 2019-2021”

Aprovat ahir pel Consejo de Ministros

Ahir el Consejo de Ministros va aprovar el Plan de Choque por el Empleo Joven a implantar entre el 2019 i 2021. Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya, a priori, veu amb bons ulls la iniciativa perquè comparteix els vuit objectius esmentats al document. Tot i que es tracte d’un pla ambiciós, es marquen objectius quantificables, fet que facilitarà el seguiment dels objectius acordats i ens facilitarà una avaluació posterior del mateix. També va acompanyat d’una partida pressupostària per fer-lo efectiu.

La creació i implementació necessària del pla corrobora que el jovent va ser un dels col•lectius més afectats per la crisis i que calen mesures urgents per poder revertir la situació de precarietat laboral i, fins i tot, les situacions d’exclusió social.

La formació és un dels pilars fonamentals per acabar amb les taxes d’abandonament escolar i per fer front a la manca de treballadors de qualificació mitja que demana el teixit productiu de l’Estat. A més a més, la formació pren importància com a element indispensable al llarg de la vida.

Es motivaran les inversions en I+D+I, per tal de ser competents i tenir treballadors formats per fer front a treballs tecnològics o de futur.

La inestabilitat laboral juntament amb la precarietat, s’aborden mitjançant la incentivació de diferents contractacions estables i de recorregut com la indefinida.

Des d’Acció Jove, celebrem la iniciativa de l’Estatut de les Pràctiques NO Laborals, així com, la regulació dels drets d’informació de la Representació Legal dels Treballadors (RLT) dins els processos d’aprenentatge; dues consignes reivindicades per Acció Jove al llarg del temps. L’Estatut de les Pràctiques NO Laborals és un tema que s’ha de tractar amb urgència per acabar amb totes aquelles pràctiques fraudulentes. i per garantir un accés al mercat laboral en condicions dignes.

Davant la noticia del pla de xoc juvenil, Acció Jove es mostra positiva, tot i que seguirà el desenvolupament del mateix, així com de les mesures poc detallades per corroborar que no es queda en un pla de bones intencions.