CCOO es solidaritza amb la treballadora social del Consorci de Benestar Social del Gironés-Salt agredida ahir, i denuncia la situació de precarietat laboral i de discriminació de gènere d’aquest col·lectiu

CCOO vol mostrar la seva solidaritat amb la treballadora social del Consorci de Benestar Social del Gironés-Salt agredida ahir divendres, 23 de novembre.

CCOO porta temps denunciant l’existència d’agressions provocades per la violència ocupacional i la violència de gènere que pateix el col•lectiu de treballadores socials i familiars. La manca de mesures preventives al respecte per part de l’administració i de les empreses prestadores del servei, així com la inexistència i inaplicació de protocols de prevenció de la violència ocupacional i d’assetjament sexual i per raó de sexe, fan que les dones treballadores d’aquests col•lectius siguin molt vulnerables i tinguin més risc de patir qualsevol tipus d’agressions.

L’actual situació dels serveis socials és obsoleta, sense recursos suficients, que deixa en mans de les professionals i els professionals els problemes socials, i no dota de recursos per a fer-hi front, per la qual cosa el resultat és el que va passar ahir a Salt. Aquests professionals fan de mur de contenció i porten temps denunciant i exigint que es prenguin mesures i es deixi de retallar aquest servei públic essencial pera a la cohesió social.

CCOO reclama l’adopció de mesures urgents, reals i eficaces, contra la violència ocupacional. Així també la revisió dels contractes programa per a l’increment dels recursos tècnics, econòmics i humans. L’actual sistema de serveis socials (com ara l’habitatge, la renda mínima d’inserció, l’ocupació,..) i d’atenció a les persones (dependència, suport psicosocial, salut mental, …) necessita que es reorganitzi per tal d’acomplir amb la seva funció de benestar i cohesió social.

D’altra banda, el fet de que aquest col•lectiu estigui fortament feminitzat, provoca un doble risc d’agressió a l’afegir-se la violència estructural de gènere a la violència ocupacional.

Des de CCOO reclamem dels poders públics i de la ciutadania l’atenció adequada cap aquest col•lectiu de treballadores que presten un servei públic essencial en unes condicions laborals precàries i en una situació de desigualtat social i estructural que les fa ser fàcilment víctimes de tot tipus d’agressions físiques.