CCOO de Catalunya trasllada a la consellera de Cultura, Laura Borràs, que per transmetre el valor cultural d’un país com Catalunya és necessari reforçar i donar suport a les entitats culturals i els professionals que hi treballen

Una delegació del sindicat encapçalada pel seu secretari general, Javier Pacheco, s’ha reunit avui a Barcelona

En una reunió feta avui dimecres, 25 de juliol, al Departament de Cultura a Barcelona, el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha compartit amb la consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, un conjunt de reflexions sobre els valors culturals i la seva relació històrica amb el treball. Pacheco ha fet èmfasi en la necessitat de recuperar les polítiques i els recursos per la recuperació de la memòria històrica, que, en la vessant del treball, tenen un protagonisme cabdal.

En aquest sentit, CCOO de Catalunya ha recordat a la consellera que l’Arxiu Històric del sindicat és un dels arxius més ben documentats de la història del treball i del sindicalisme de Catalunya, i que està a disposició de les polítiques culturals del país.

El sindicat també ha fet palesa la voluntat de treballar conjuntament amb la Generalitat per reforçar els lligams de la cultura amb les noves formes de treball i de relació del treball amb la societat. La Fundació Cipriano García, nom en recordatori d’un històric sindicalista de CCOO, es dedica intensament a aquestes tasques, amb iniciatives que connecten la poesia, la fotografia, la literatura, la música, la reflexió, l’estudi i la investigació d’arrels històriques i culturals amb el treball.

En la reunió, CCOO ha volgut deixar clar el seu compromís amb els professionals de la cultura en tots els seus sectors, denunciant les condicions precàries que pateixen la majoria, la manca de recursos de les entitats i les empreses culturals en gran part i la necessitat de trobar un marc de consens amb el sector per posar la cultura al nivell que li correspon, i, als professionals, garantir-los les condicions dignes de treball i de vida en un marc regulat de condicions laborals.

El sindicat s’ofereix a col·laborar amb les institucions i les entitats per corregir les precàries condicions en què el món de la cultura transita d’una manera molt injusta.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 25 de juliol de 2018