19 de juliol, vaga del sector del tèxtil i la confecció

Aquest dijous, 19 de juliol, CCOO d’Indústria ha convocat vaga al sector del tèxtil i la confecció a tot l’Estat davant la darrera proposta de la patronal en la mesa de negociació del conveni, amb la qual incompleixen les recomanacions de l’AENC en matèria salarial. CCOO es nega a signar el nou text del conveni fins que no s’acordin tres qüestions que per al sindicat són fonamentals: que la patronal adquireixi el compromís que cap salari estarà per sota dels 14.000 euros l’any, que accepti un increment salarial del 2% per a cada un dels anys de vigència i que es fixi una jornada raonable per al cinquè torn de treball.

La patronal del sector s’ha mostrat especialment reàcia a fixar un salari mínim per al sector que permeti arribar als 14.000 €/any, tal com estableix l’AENC, i pretén mantenir un salari de 827 € mensuals per a les categories d’auxiliar i especialista, que en la majoria de casos es tracta de dones que treballen en la confecció. Lamentablement tornen a ser les treballadores les més perjudicades i les que perceben els pitjors salaris.

CCOO entenem que és el moment de recuperar els drets perduts amb la crisi i que un cop superada cal acabar amb els salaris de misèria. No podem permetre que la patronal segueixi precaritzant les condicions laborals de les treballadores i treballadors de les empreses tèxtils, mentre el sector genera treball i riquesa. Per aquesta raó, fa dues setmanes que estem preparant la vaga per garantir l’èxit de la convocatòria, amb una resposta molt positiva fins al moment de les principals empreses del sector del nostre territori.

La vaga sectorial del tèxtil i la confecció començarà a les 22 h del dia 18 de juliol i finalitzarà a les 22 h del dia 19 de juliol. Coincidint amb la jornada de vaga, el mateix dijous 19 de juliol, hem convocat una concentració a Sabadell, a les 11 h, davant el Corte Inglés (av. de Francesc Macià), des d’on sortirem en manifestació fins al Gremi de Fabricants del Tèxtil per exigir un conveni digne per a les treballadores i treballadors del sector.

Nota de premsa de la federació estatal sobre la vaga

Documents:

– adhesió a la vaga
 – cartell de la vaga
– cartell amb la concentració de Sabadell
 – octaveta