Lliurament dels Premis Llanterna Digital

L’11 de juny, a l’Espai Orfeó, ha tingut lloc el lliurament dels Premis Llanterna Digital del 2018, la dotzena edició. Aquests premis són una iniciativa de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual el Servei Lingüístic de CCOO forma part, i volen contribuir al foment de l’ús del català i de l’occità, a través de l’elaboració de curtmetratges que promoguin una reflexió sobre la llengua, en sentit ampli, des de qualsevol perspectiva.

La secretària general de CCOO de Lleida, Cristina Rodríguez Vila, va ser l’encarregada de lliurar el premi de la modalitat de votació popular, que va correspondre al curt Coses boniques, que havia presentat el Col·legi Episcopal de Lleida. Altres obres premiades van ser Manlleus, en la modalitat de centres d’educació primària; El xiclet del temps, en la modalitat de centres d’educació secundària; Aïllats, en la categoria oberta, de fins a 3 minuts, i Alícia, en la categoria oberta, de fins a 15 minuts. Aquesta any el premi adreçat a la comunitat universitària va quedar desert.

L’obra i els escrits de Pompeu Fabra, de qui aquest 2018 se celebren els 150 anys del naixement, van ser el fil conductor de tot l’acte de lliurament, que va concloure amb un breu discurs de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

Si voleu veure aquestes obres i la resta de les que es van presentar al concurs, feu clic aquí.