CCOO de Catalunya dona suport a la concentració a favor dels presos saharauis al Marroc

Davant la greu situació dels presos en vaga de fam empresonats al Marroc

CCOO de Catalunya dona suport a la concentració que tindrà lloc avui dimarts 3 d’abril a les 18.00 hores davant l’Ambaixada de Marroc, a Madrid (C/ Serrano, 179) en solidaritat amb els presos saharauis interns en presons del Marroc, per reforçar les seves reivindicacions i per denunciar la vulneració dels drets humans. 

Segons informa la Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-Sàhara), diversos presos polítics sahrauís internats en presons marroquines es troben en una situació crítica, quatre d’ells a la vora de la mort, després de la vaga de fam que mantenen des del passat 9 de març.

Per la seva banda, la Delegació Sahrauí per a Espanya ha expressat també la seva preocupació davant el greu deteriorament de l’estat de salut d’aquest grup de presos. La Delegació informa que després de tots els dies de vaga de fam il·limitada reclamant la fi de les mesures il·legals i inhumanes, aplicades contra ells, l’estat de salut dels presos polítics saharauís empitjora greument, i els produirà seqüeles permanents en la seva salut física i mental després d’anys de confinament en terribles condicions d’aïllament.

Els reclusos, que pertanyen al grup de presos de Gdeim Izik, tenen condemnes d’entre vint anys i cadena perpètua que els van ser imposades en un judici ple d’irregularitats i confessions que es van obtenir sota tortura. A més no estan rebent assistència mèdica i estan confinats en cel·les que no reuneixen les condicions higièniques adequades i que no respecten ni asseguren en cap cas els drets fonamentals dels detinguts.

Diverses organitzacions i persones han fet una crida a la MINURSO, Missió de les Nacions Unides per al referèndum al Sàhara Occidental, i al Govern de l’Estat espanyol, com a potència administradora del territori i responsable del procés de descolonització no acabat al Sàhara Occidental, perquè d’una vegada per totes s’interessin per aquesta situació extrema i vetllin per l’estricte compliment de la legalitat internacional pel que fa al tractament de persones preses i al compliment del Dret Humanitari internacional.