CCOO rebutja els talls d’electricitat a usuaris d’ENDESA que s’han negat a fer el canvi al nou comptador intel·ligent

El sindicat els ofereix els seus serveis jurídics

Durant les darreres setmanes CCOO de Catalunya hem rebut als nostres sindicats intercomarcals consultes de diverses persones afiliades a les quals, després d’haver-se negat a substituir el seu comptador d’electricitat pel nou comptador intel·ligent, la companyia ENDESA els ha tallat de subministrament elèctric, deixant famílies que estan al corrent de pagament sense electricitat, amb les conseqüències que aquesta mesura pot tenir per a aquestes famílies en termes econòmics, de salut i de dignitat personal.

Des de CCOO de Catalunya volem mostrar el nostre rebuig total a la mesura adoptada per la companyia elèctrica, ja que tal com indica la normativa, els comptadors poden ser canviats fins al desembre del 2018 segons normativa vigent. Tot i que fonts de l’empresa ens han manifestat que si la gent es nega ells no podran complir amb els objectius de canvi que la llei exigeix, al nostre sindicat pensem que la mesura adoptada per la companyia per complir la normativa vigent és totalment antisocial, desproporcionada i atempta contra la dignitat de les persones.

De la mateixa manera volem posar de manifest que els treballadors i treballadores que presten els serveis de canvi d’aquests comptadors estan patint les conseqüències de les mesures adoptades per la companyia, ja que són ells els que reben el malestar de les persones usuàries i els que tenen les instruccions de realitzar el tall del subministrament en cas de negativa. A més, volem recordar que aquests treballs són d’especial perillositat i que no és convenient realitzar-los sota pressions de cap tipus.

En aquest sentit, les nostres unions intercomarcals -en les quals hi han persones afectades-, CCOO d’Indústria de Catalunya i una representació de la direcció de CCOO de Catalunya hem mantingut una reunió amb el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio i Navarro, amb la intenció de posar en coneixement de la Generalitat el cas i amb la voluntat de poder trobar una solució per als afectats. A aquest efecte, posem a disposició de qualsevol persona que pugui estar afectada els nostres serveis jurídics.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 23 de març de 2018