CCOO preveiem una primavera calenta al subsector de muntatge i manteniment de telefonia

Davant la manca de voluntat de Movistar i les seves contractes per desenvolupar els acords

CCOO d’Indústria de Catalunya comencem a plantejar mesures al subsector de muntatge i manteniment per als propers mesos per forçar Movistar i les seves contractes a complir els acords de la mesa paritària estatal del sector i desenvolupar les meses específiques de productivitat i de prevenció de riscos laborals. CCOO denunciem que la manca de voluntat de Movistar i les contractes per tirar endavant aquests acords, aboca el sector al conflicte.

Després d’analitzar aquesta situació, la coordinadora de delegats de CCOO de telefonia ha decidit donar prioritat al desenvolupament dels convenis col·lectius i a les demandes presentades a la Inspecció de Treball, amb l’objectiu de garantir les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector.

Un altre dels focus de conflicte és el reiterat incompliment dels percentatges de plantilla pròpia i plantilla subcontractada per gran part de les empreses contractistes. CCOO denuncia que Movistar és coneixedora d’aquests incompliments i que fa cas omís a les reivindicacions plantejades pel sindicat en aquest sentit a la mesa paritària estatal perquè aquesta situació es resolgui.

En les pròximes setmanes s’ha de fer efectiu el nou contracte entre empreses, on surten mesures relacionades amb la prevenció, com el reconeixement de la figura del recurs preventiu, però encara està molt lluny del que creiem que hauria de ser per garantir la seguretat dels treballadors i treballadores.

Davant d’aquest escenari, CCOO d’Indústria preveiem una primavera calenta al sector si la part patronal no canvia els seus plantejaments.