CCOO de Catalunya celebra l’actuació de la justícia en el cas Palau contra la corrupció i l’opacitat en la gestió de fons públics, malgrat l’espera de més de 7 anys

Avui s’ha conegut la sentència

Davant la publicació de la sentència del cas Palau, que s’ha conegut aquest matí, CCOO de Catalunya celebra l’actuació de la justícia, malgrat la llarga espera de més de 7 anys, davant d’un fet d’una gran dimensió que ha deixat en evidència les pràctiques de corrupció i l’opacitat que han tingut lloc en alguns àmbits de gestió dels fons públics o privats per part dels governs de Convergència i Unió, amb pràctiques de clientelisme o arbitràries que han facilitat a entitats i empreses privades posicions de privilegi econòmic o social.

 

Amb la convicció del necessari reforç d’uns valors i una moral social per avançar vers una societat més justa i democràtica, CCOO de Catalunya va donar suport l’any 2010 a la col·lecta solidària impulsada per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona ( FAVB) per recaptar els 6.000 euros sol·licitats per la justícia per poder exercir l’acusació particular en el cas Palau.

 

Pràctiques com les que han aflorat amb el cas Palau són la mostra d’un sistema que ha d’introduir canvis en la lluita contra la corrupció en forma de regulacions de la transparència de la utilització dels recursos disponibles de les entitats que reben fons públics. Cal saber qui rep fons, per què els rep i què fa amb els recursos de què disposa, els propis i els públics. En aquest sentit, CCOO de Catalunya torna a reclamar, un cop més, la transparència en la utilització de fons públics. Aquesta és una vella reivindicació del sindicat que no ha tingut, lamentablement, gaire acompanyament. Recordem que CCOO de Catalunya registra a la Sindicatura de Comptes, des de fa anys, els seus comptes auditats i reclamem cada any la regulació legal en aquest sentit, perquè aquesta sigui una obligació de totes les entitats i institucions públiques.

 

CCOO aprofita l’avinentesa per tornar a reivindicar, en aquest cas a l’imminent nou Parlament de Catalunya, l’aprovació d’un marc legal contra la corrupció i més transparència en la utilització dels recursos públics en la regeneració necessària d’un marc democràtic al servei de la ciutadania.