CCOO denuncia manipulació al programa “Ara i aquí”

Canvis d’última hora en el programa del divendres 15 de desembre per parlar de la situació a Catalunya

Adjuntem comunicat de premsa de la Secció Sindical de CCOO a RTVE:

“ARA I AQUÍ”, MANIPULACIÓ

La direcció de la Corporació RTVE a Catalunya continua amb el seu propòsit de manipular la informació que ofereix a la ciutadania. El programa “Ara i aquí” del divendres passat, dia 15, estava dedicat al període nadalenc, però una decisió d’última hora ho va convertir en un especial sobre “Catalans de 1ª i catalans de 2ª”, amb la presència d’un convidat especial, l’actor i dramaturg Albert Boadella.

El director de RTVE a Catalunya, Carlos González, i el seu equip ja no respecten ni tan sols les indicacions de la Junta Electoral. I és que necessiten bolcar-se amb els seus amb l’objectiu de pagar favors per romandre en els llocs que mai haguessin ocupat en una societat que es regís pels principis d’igualtat, mèrit i capacitat.

En la reunió que González va mantenir amb l’equip del programa el dimecres passat, va decidir que el contingut de l’espai no podia ser sobre qüestions nadalenques. Havia de ser un altre. El guió estava confeccionat, i els vídeos editats i llestos per a la seva emissió. Segur que el director del centre coneixia que la Junta Electoral, sempre vigilant i gelosa de complir escrupolosament amb el seu deure, podia prendre mesures contra el que s’emetés al programa. Poc li va importar, només volia obeir als seus mentors.

El resultat del dictatorial canvi va ser mostrar les desgràcies que ha comportat seguir a determinats partits i la bonança que suposarà l’arribada de nous polítics al poder. Amb aquest fet, s’ha tornat a vulnerar els principis d’independència, pluralitat, neutralitat, imparcialitat i rigor en la radiotelevisió pública estatal, la de tota la ciutadania. Una cosa que precisament contradiu un tweet publicat al setembre pel presentador del programa, el franciscà Carlos Fuentes Gómez, quan anava a començar la temporada.

“Ara i aquí” és un programa de debat social. Els continguts que tracta són de caràcter informatiu; per això, des de CCOO entenem que obeint l’article 35.2.a) del MANDAT-MARC de la Corporació RTVE previst en l’article 4 de la Llei 17/2006, de 5 de juny, de la Ràdio i la Televisió de Titularitat Estatal, aquest espai hauria de ser enterament de producció pròpia, és a dir, que el 100% del personal que treballa en ell hauria de pertànyer a la plantilla de la Corporació.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 18 de desembre de 2017