El Comitè d’Empresa de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida demana la destitució del gerent territorial de l’ICS-GSS i del director de centre de GSS

Manca de diàleg i respecte cap als professionals i la legal representació dels treballadors

Adjuntem el comunicat de premsa del Comitè d’Empresa de l’Hospital Universitari de Santa Maria (HUSM) de Lleida:

El passat dissabte 21 d’octubre, va sortir a tota plana del diari Segre que l’HUAV (Hospital Universitari Arnau de Vilanova) i l’HUSM preveuen unificar els serveis d’Oftalmologia i Urologia.

El 26 de setembre de 2017 el comitè va ser reunit per explicar l’Acord marc de col·laboració entre l’ICS (Institut Català de la Salut) i GSS (Gestió de Serveis Sanitaris) i es va preguntar sobre aquesta qüestió. Se’ns va dir que eren rumors. I que no es podia fer cas dels rumors.

Fa pocs dies a dos serveis, Documentació Clínica i els diferents PADES (Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport), se’ls va comunicar que es traslladaven a Prat de la Riba. Aquest comitè d’empresa va fer un escrit amb una alternativa d’ubicació dins l’hospital. Aquest escrit no ha estat contestat i el trasllat ja s’ha efectuat.

Aquest fet suposa una desconnexió entre els diferents nivells assistencials i una pèrdua de temps en desplaçaments que preveiem que poden afectar a l’atenció als usuaris. Els continuats canvis d’ubicacions dels serveis suposen una desorientació dels usuaris.

Dels serveis afectats s’han jubilat treballadors assistencials, que no s’han cobert i no sabem si es cobriran, la qual cosa pot suposar un allargament de les llistes d’espera…

No tenim tampoc els convenis de col·laboració dels serveis esmentats, que suposen a la pràctica el pla funcional del servei i com pot afectar als seus treballadors.

Des del comitè d’empresa volem manifestar la més rotunda disconformitat amb la manera de procedir de la direcció de l’empresa. No comunica mai res, a priori, als representats legals dels treballadors i treballadores de Gestió de Serveis Sanitaris, és a dir, al comitè d’empresa.

L’Estatut dels treballadors (ET) en el seu article 64 disposa que al comitè d’empresa se l’informarà de (…) les decisions de l’empresa que puguin provocar canvis rellevants pel que fa a l’organització del treball i als contractes de treball a l’empresa (…).

Els acords marcs i els de col·laboració sempre se’ns han informat a posteriori i mai, mai amb l’antelació que disposa l’article 63 de l’ET per tal de poder manifestar la postura dels treballadors i treballadores mitjançant el comitè d’empresa.

Pel que fa a la comunicació amb els treballadors, succeeix mateix, se’ls informa que per tal motiu es decideix “X” i que han decidit fer “X”; trasllats, canvis d’ubicació que suposen una alteració de les condicions de treball en relació a l’organització del treball, lloc de treball, etc.; sense donar cap possibilitat, ja no de negociar, sinó exposar les distorsions importants en la feina dels professionals.

Per tot això, el comitè d’empresa demana la destitució del gerent territorial de l’ICS-GSS i del director de centre de GSS per la manca de respecte cap als professionals i la seva representació legal.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 24 d’octubre de 2017