CCOO valorem positivament el principi d’acord assolit sobre l’ERO de Lacrem

CCOO d’Indústria de Catalunya valora positivament el principi d’acord sobre l’ERO de Lacrem (Grup Farga), assolit la matinada de divendres a dissabte, ja que ha permès reduir l’afectació de l’expedient, incorpora criteris de voluntarietat i millora les condicions plantejades inicialment per l’empresa. Els treballadors i treballadores de les plantes de Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans han ratificat avui l’acord per una àmplia majoria. Amb la consecució d’aquest acord queden desconvocades definitivament les jornades de vaga previstes.

Gràcies a les negociacions i a la pressió de la mobilització s’ha reduït l’afectació de l’expedient de 153 persones a un màxim de 125 treballadors i treballadores. L’acord preveu 49 amortitzacions de llocs de treball i la conversió de 76 contractes de treball indefinits a temps complet en contractes fixos discontinus, mitjançant criteris de voluntarietat.

Pel que fa a les amortitzacions de llocs de treball, les persones que s’hi acullin rebran una indemnització de 29 dies per any treballat, amb un màxim de 18 mensualitats, que se’ls abonarà prorratejat en 18 mensualitats. En el cas dels treballadors de més de 55 anys, es farà un conveni especial amb la Seguretat Social. L’acord també preveu un pla de recol·locació per ajudar les persones afectades a tornar a incorporar-se al mercat laboral.

Quant a les conversions a contractes fixos discontinus, es farà un acord individual de novació contractual amb les persones que s’hi acullin, a les quals se’ls respectarà l’antiguitat prèvia i se’ls mantindrà el salari brut fix anual adaptat a la temporalitat en la seva condició de fix discontinu. Per als anys 2018 i 2019, se’ls garantirà una ocupabilitat mínima de 7 mesos cotitzats, que es mantindrà el 2020 si la producció és igual o superior a la de 2019. També tindran dret a percebre una compensació econòmica equivalent a 5/12 de la indemnització que els hauria correspost per extinció del contracte, també prorratejada en 18 mesos.