CCOO impulsa demà una campanya informativa davant la posada en marxa de la renda garantida de ciutadania, el proper 15 de setembre

Amb motiu de la posada en marxa de la renda garantida de ciutadania (RGC), el proper divendres, 15 de setembre, CCOO de Catalunya realitzarà demà dimecres, 13 de setembre, una acció informativa arreu de Catalunya a estacions de tren i metro, amb l’objectiu que la ciutadania conegui els detalls d’aquest nou dret. L’acció es farà entre les 7 i les 9.30 h del matí.

 

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, també participarà en aquesta acció informativa i ho farà a l’estació de Sants. Pacheco atendrà els mitjans de comunicació que ho desitgin en aquest punt informatiu, entre les 8 i les 9 h.

 

La renda garantida de ciutadania és una prestació econòmica destinada a protegir la gent de la pobresa, tot garantint uns ingressos mínims per viure.

 

Aquest dret es va aprovar abans de l’estiu gràcies a una iniciativa legislativa popular. La primera proposta de RGC, la va fer CCOO l’any 2003. La RGC millora i substitueix la renda mínima d’inserció, creada amb un acord amb els sindicats el 1996.

 

Qui hi té dret?

 

Qualsevol persona sense ingressos o amb ingressos per sota del que s’estableix, si compleix els requisits. La RGC s’implementarà gradualment fins a l’abril del 2020. Les quantitats fins al 14 de setembre del 2018 són:

 

Membres de la unitat familiar

Quantitat

1 persona

564 euros al mes

2 persones adultes

836 euros al mes

3 persones(almenys dues d’adultes)

911 euros al mes

4 persones (almenys dues d’adultes)

986 euros al mes

5 persones o més (almenys dues d’adultes)

1.061 euros al mes

 

La RGC pot complementar pensions, prestacions, subsidis i ajuts per atur, i salaris —en el cas de famílies monoparentals— si estan per sota d’aquestes quantitats.

La RGC pot ser compatible amb altres ajuts, com beques de menjador, de transport i per estudis, prestacions per dependència…

 

Com se sol·licita?

 

La Generalitat ha posat en marxa el telèfon 900-400-012 i el web www.rendagarantida.gencat.cat, on es pot obtenir informació i demanar cita prèvia.

A CCOO també oferim atenció a través de l’adreça electrònica [email protected].