CCOO denuncia irregularitats als aparcaments municipals de Lloret de Mar i en culpa l’alcalde i el regidor de Mobilitat

Col·locació de familiars i amics

La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de les Comarques Gironines denuncia públicament irregularitats als aparcaments municipals de Lloret de Mar. Tot sembla indicar que l’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar potencia el dúmping social, contractant empreses a baix cost per aconseguir un estalvi que engreixi les arques municipals. Creiem que com a organisme públic local, té l’obligació social de vetllar pel compliment dels drets laborals dels treballadors/es de les empreses que tenen concessions municipals, i no acceptar empreses a preus més competitius al mercat per augmentar els seus beneficis econòmics, com per exemple, l’empresa Barna Porters SL, concessionària dels aparcaments municipals de Lloret de Mar.

Aquesta empresa és controlada i té participació directa i activa del tècnic de Mobilitat de l’Ajuntament. Sota la direcció i amb ple coneixement del regidor responsable i l’alcalde, aquest tècnic exerceix una forta i decisiva pressió a l’empresa (que es veu obligada a acceptar per por de perdre aquesta concessió i altres concessions que en part depenen d’ell mateix), interferint i reclamant a l’empresa la contractació de determinats coordinadors del personal adscrit a la mateixa empresa (el seu germà i un amic seu) i eximint l’empresa de la seva autoritat sobre ells i sobre el cap de servei, i assumint totes les responsabilitats organitzatives, les quals podrien interpretar-se com a cessió il·legal de treballadors, portant ell directament el control de totes les seves competències.

Aquest tècnic de l’Ajuntament participa de forma directa en els quadrants mensuals de treball de tots els treballadors/es, que modifica al seu antull i preferències, vulnerant la legislació vigent, i com a executors de les seves ordres, el cap de serveis i els coordinadors. També persegueix de forma laboral les tres delegades de personal, per defensar els drets col·lectius fonamentals, i ha aconseguit posar els treballadors/es en la seva contra, amb falsedats i amenaces; també utilitzant el cap de servei com a executor d’un canvi substancial de les condicions de treball (canvis de torn i lloc de treball) a tots els treballadors/es de forma aleatòria i aprofitant-se de la por d’aquests de perdre la feina, i transgredint totes les lleis de protecció laboral i sindical.

Creiem que l’alcalde és el màxim i últim responsable d’aquesta situació i li demanen una rectificació i un respecte als drets dels treballadors i treballadores.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 de juliol de 2017