CCOO de Catalunya celebra el principi d’acord de creació de la renda garantida de ciutadania a Catalunya

Davant l’anunci de preacord i en espera de la validació per part de la Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania

CCOO de Catalunya celebra el principi d’acord de creació de la renda garantida de ciutadania (RGC) a Catalunya, plasmat en un document que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha fet arribar a la Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania. Cal esperar, però, que la comissió validi el text acordat en la reunió que mantindrà demà dijous a la tarda.

CCOO de Catalunya destaca el valor de la renda garantida de ciutadania com a eina essencial per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social al nostre país, però lamenta que el text tingui limitacions a l’hora d’afrontar la pobresa vinculada a les rendes del treball insuficients. CCOO confia revertir aquest dèficit de la renda garantida de ciutadania en el futur.

CCOO demana que aquest acord es traslladi urgentment a una proposta de l’articulat de la mateixa Llei de la RGC, actualment en tramitació al Parlament, ja que si no és així la RGC no podrà entrar en vigor el 15 de setembre.

CCOO de Catalunya vol posar de relleu l’orgull d’haver estat l’any 2003 la primera organització social que va reclamar la renda garantida de ciutadania a Catalunya, que ara es converteix en una realitat. CCOO continuarà treballant per aconseguir avenços socials, polítics i econòmics destinats a erradicar la pobresa i l’exclusió social al nostre país sobre la base que la ciutadania gaudeixi de salaris i pensions dignes, així com d’una protecció social suficient.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de maig de 2017