Catalunya: compromís amb la indústria i amb la sobirania energètica

Posició de CCOO de Catalunya sobre política energètica

El món, sobretot les economies industrials, es troba avui immers en un conjunt de canvis sistèmics per transformar les bases materials, energètiques i tecnològiques cap a un nou paradigma de desenvolupament sostenible. La civilització industrial ha de fer front a l’escassesa de recursos i a l’impacte medi ambiental del model energètic.

La petjada ecològica, que és inherent al model de creixement econòmic i demogràfic, amenaça amb el col·lapse en un horitzó no llunyà, en aquest mateix segle, si no hi ha un recanvi del model econòmic, energètic, cultural i de benestar.

Per CCOO, fer front a la crisi del model energètic, llastrat avui per una enorme dependència exterior i per la progressió creixent del preu dels hidrocarburs significa impulsar una transició cap a un nou model de producció industrial amb unes altres solucions tecnològiques, amb unes altres fonts energètiques i amb major justícia distributiva.

Feu clic per veure el document amb la posició de CCOO de Catalunya sobre política energètica ‘Catalunya: compromís amb la indústria, amb la sobirania energètica’