El TS de Justícia de Catalunya dóna la raó a CCOO en el recurs interposat contra el conveni col·lectiu de col·lectivitats que contenia articles clarament discriminatoris

Una sentència declara que tenir menys de 35 anys no és motiu de discriminació laboral


Una sentència del TSJC declara nul l’article 24 del Conveni de col·lectivitats, firmat en solitari per la UGT i la patronal del sector ACERCO, que creava un nou grup salarial pensat exclusivament per a les persones menors de 35 anys d’11.000 € anuals de retribució, fet que suposava una diferència de 178,75€ mensuals menys (respecte al grup salarial immediatament superior) pel fet de ser jove. La Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme  (FECOHT) de CCOO de Catalunya no va signar aquest conveni davant aquest fet clarament discriminatori. 

 

Des d’Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya se celebra la sentència del Tribunal Superior de Justícia que dóna la raó al recurs presentat per la FECOHT de CCOO de Catalunya mitjançant els serveis jurídics del sindicat. Un conveni col·lectiu no pot contenir articles discriminatoris de cap tipus, tampoc per raó d’edat, i aquest permet la reducció salarial i l’empitjorament de les condicions pel simple fet de ser menor de 35 anys. 

 

El sector de les col·lectivitats (majoritàriament serveis a menjadors) és un sector fortament precaritzat i l’acord d’aquest conveni, lluny de millorar les condicions dels treballadors i treballadores, n'empitjora les condicions, però de forma especialment intensa amb els joves que, amb l’excusa de la crisi, establia l’edat com a barrera precaritzadora.  

 

Ser jove ni és delicte ni motiu de discriminació, i rebutgem que s’aprofitin de la crisi per precaritzar a costa nostra el mercat de treball. Treballar no és un privilegi, és un dret, i la edat no és un motiu de discriminació. A igual feina, igual salari. 


22/05/2014

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.