La proposta és un insult i una discriminació inacceptable

Acció Jove - Joves de CCOO rebutja la proposta de la CEOE sobre implementar un SMI per joves


Comunicat de premsa d’Acció Jove – Joves de CCOO

Des d'Acció Jove - Joves de CCOO volem expressar el nostre rebuig més enèrgic a la nova il·luminació del president de la CEOE Joan Rossell que proposava implementar un Salari Mínim Interprofessional per a joves.

Actualment, l'SMI es troba als 645'3 €, un sou abusivament baix que moltes organitzacions situen per sota del llindar de pobresa. Cal destacar, a més, que coincidint amb la baixada general de salaris, en els darrers anys el volum de gent que percep l'SMI ha crescut.

No existeix cap relació entre la baixada salarial i una hipotètica recuperació econòmica, tot el contrari. Empobrint la població no sortirem ni abans ni millor de la crisi. Però en els darrers anys no només s'han desplomat els salaris, gràcies a la reforma laboral també ha crescut la parcialitat i la temporalitat. Amb un contracte parcial a 20 hores, l'SMI és de 322'65 €. Proposar que els i les joves percebin un SMI més baix tenint en compte les taxes de parcialitat i temporalitat que patim, és un insult a tota la població menor de 30 i una discriminació absolutament inacceptable.

A igual feina, igual salari. Ja està bé d'il·luminacions empobridores i discriminatòries.


19/03/2014

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.