Acció Jove – Joves de CCOO rebutja la proposta de la CEOE sobre implementar un SMI per joves

La proposta és un insult i una discriminació inacceptable

Comunicat de premsa d’Acció Jove – Joves de CCOO

Des d’Acció Jove – Joves de CCOO volem expressar el nostre rebuig més enèrgic a la nova il·luminació del president de la CEOE Joan Rossell que proposava implementar un Salari Mínim Interprofessional per a joves.

Actualment, l’SMI es troba als 645’3 €, un sou abusivament baix que moltes organitzacions situen per sota del llindar de pobresa. Cal destacar, a més, que coincidint amb la baixada general de salaris, en els darrers anys el volum de gent que percep l’SMI ha crescut.

No existeix cap relació entre la baixada salarial i una hipotètica recuperació econòmica, tot el contrari. Empobrint la població no sortirem ni abans ni millor de la crisi. Però en els darrers anys no només s’han desplomat els salaris, gràcies a la reforma laboral també ha crescut la parcialitat i la temporalitat. Amb un contracte parcial a 20 hores, l’SMI és de 322’65 €. Proposar que els i les joves percebin un SMI més baix tenint en compte les taxes de parcialitat i temporalitat que patim, és un insult a tota la població menor de 30 i una discriminació absolutament inacceptable.

A igual feina, igual salari. Ja està bé d’il·luminacions empobridores i discriminatòries.