CCOO convoca mobilitzacions demà contra l’ERTO forçós al Banc de Sabadell

Aquest dimarts, 17 de setembre, COMFIA-CCOO, juntament amb la resta de sindicats presents a l’entitat, es mobilitzarà davant de l’edifici Torre Banc Sabadell de Barcelona a les 10 hores per protestar per l’ERTO que la direcció de Banc Sabadell vol aplicar a 1.354 persones de la xarxa de Catalunya i Aragó.

Banc Sabadell va iniciar el passat 12 de setembre el període de consultes amb la intenció d’aplicar un ERTO que afectaria un total de 1.354 persones en dos anys, distribuït de manera rotativa, mesura que COMFIA-CCOO considera injustificada i innecessària, sobretot després de l’anunciada ampliació de capital per consolidar balanços.

Banc Sabadell pretén adoptar aquesta mesura una vegada assimilada la xarxa de BMN a Catalunya i Aragó, per un supòsit excedent de plantilla que no es visualitza a la xarxa, on són freqüents les prolongacions de jornades i altres mesures que vulneren el marc del Conveni col·lectiu de manera continuada.

COMFIA-CCOO no pot acceptar que, davant una ampliació de capital per avançar-se a les exigències dels reguladors europeus i una previsió de resultats del grup a l’alça, Banc Sabadell vulgui fer recaure el pes d’una reestructuració en la plantilla que presta els serveis a la xarxa d’oficines.

COMFIA-CCOO exigeix la retirada de l’ERTO forçós de manera immediata i que, en tot cas, hi hagi mesures voluntàries alternatives que poden donar solucions a col·lectius de treballadors i treballadores sense haver de recórrer a mesures unilaterals. Per això, demanem a la direcció que abandoni el seu immobilisme, ja que no beneficia l’interès d’una plantilla ja molt castigada.

Convocatòria de mobilització:
Dimarts, 17 de setembre
Torre Banc Sabadell – Avinguda Diagonal, 407 bis (esq. Balmes) Barcelona
Horari convocatòria: de 10 h a 11 h

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 16 de setembre de 2013