El Parlament de Catalunya aprova un pla de xoc contra l'atur juvenil, desenvolupar la Garantia Juvenil i un programa de retorn de l'emigració

Acció Jove valora positivament els compromisos del Ple del Parlament sobre joventut i n'exigirà el compliment


Tot i que en algun moment no semblava possible que s'arribés a acords concrets ni pressupostos, ahir, en el Ple extraordinari de joventut, el Parlament de Catalunya va aprovar el desenvolupament, amb recursos propis, de la Garantia Juvenil, 150 milions d'euros per a un pla de xoc contra l'atur juvenil, un programa de pràctiques que comptarà amb un pressupost aproximat de 75 milions d'euros, i 
l'increment de la durada de la formació prevista als programes de formació i treball.

Des d'Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya, esperàvem que s'aprovés eliminar les taxes de matriculació de la formació professional (FP) i una baixada de les taxes universitàries, així com una aposta concreta a favor dels PQPI i els itineraris d'inserció, però no fou així.

Creiem que hauria estat positiu un major consens entre els grups parlamentaris; tot i així, des d'Acció Jove en fem una valoració positiva i ens comprometem a fer-ne el seguiment i exigir-ne el compliment.

També destaquem de forma molt favorable la recomanació per estudiar el vot als 16 i, sobretot, el compromís de garantir la reproducció assistida per a solteres i lesbianes.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 26 de juliol de 2013

26/07/2013

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.