CCOO continua recollint el nombre de vaguistes a tots els sectors de l’educació

Augmenta el seguiment de la vaga de l’educació a Catalunya

Al llarg del matí, a l’Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya continuen arribant les dades dels professionals dels diferents sectors de l’educació que estan exercint el seu dret de vaga.

La majoria de les escoles bressol de Catalunya estan ateses per serveis mínims.
En els centres d’infantil i primària el seguiment supera el 55%.
En els centres de secundària i les universitats, l’activitat acadèmica està paralitzada.
El seguiment de la vaga del personal del lleure educatiu no el sabrem fins a la tarda, ja que ara no hi ha activitat en aquest sector. El servei de menjador i activitats extraescolars no estan garantits, ja que estan convocats a la vaga i no s’han decretat serveis mínims.
El seguiment de la vaga del personal laboral segueix les mateixes pautes que els docents.
Comencen a arribar les dades dels treballadors i les treballadores dels centres concertats que ja estan fent la vaga.

Per primer cop, a iniciativa de la Federació d’Ensenyament de CCOO de Catalunya, la vaga s’ha estès a l’entorn digital. Blocs d’ensenyament apareixen en fons negre amb el hashtag #soseducacio i #SOSedu22M. Més de 500 blocs i perfils digitals s’han adherit al “blackout”. La relació de blocs adherits es pot consultar a http//soseducacion.blogspot.com. La pàgina confederal de CCOO de Catalunya també s’ha adherit al blackout: https://www.ccoo.cat/ i les diferents webs de les Federacions de CCOO de l’Estat (exemples: Andalusia: http://www2.fe.ccoo.es/andalucia/ ; Federació Estatal: http://www2.fe.ccoo.es/negro/).

Hem de destacar el fet de que la comunitat educativa doni suport a la vaga. Els pares i mares acompanyaran al professorat a les diferents manifestacions que es faran durant el dia d’avui arreu de Catalunya.

D’altra banda, segons s’ha detectat des de la Federació d’Ensenyament de CCOO de Catalunya, l’aplicatiu que tenen els centres per informar de la participació a la vaga i dels serveis mínims (voluntaris o forçosos) no funciona ara mateix, i potser el problema no es resol fins demà. Això significa que el Departament d’Ensenyament no podrà calcular les xifres de participació a la vaga.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 22 de maig de 2012