infoSostenibilitat, núm. 51, 31 d'octubre de 2012
 

:: Cóm es mou Catalunya? ::

José M. Jurado
Arriba el final del mandat de l’actual Govern de la Generalitat. Tal i com he avançar des d’aquestes línies, també arriba el moment de fer balanç de la seva tasca. Als que preparem l’InfoSostenibilitat ens interessa, de manera concreta, tot allò que té a veure amb les qüestions medi ambientals i sobre els sistemes de transport. (+ informació)

:: Reducción de los viajes en coche y sus beneficios para la salud ::

David Rojas Rueda.
El transporte motorizado, se ha relacionado con múltiples efectos nocivos para el medioambiente. Alrededor del 70% de los contaminantes ambientales y el 40% de las emisiones de gases de efecto invernadero en las ciudades europeas proviene de los vehículos motorizados. Además, que los vehículos motorizados son la fuente principal de contaminación por ruido en las ciudades. (+ informació)

:: Impactos en la salud reducción de coche en Barcelona ::

Pilar Fernández.
Desde el pasado mes de julio se encuentra instalado un equipo de recogida de partículas atmosféricas en el terrado del edificio sindical de la Vía Layetana de Barcelona. Las muestras recogidas forman parte del proyecto de investigación AER_TRANS. (+ informació)

:: Reducció dels serveis de llançadora a l'aeroport del Prat ::

Redacció.
A partir del proper 3 de novembre, es produiran canvis en el servei de bus-llançadora a l'aeropor del Prat de Barcelona. Aquest canvi afecta als viatgers en un any on el tràfic de passatgers està creixent molt, però també influeix en el desplaçament de molts treballadors i treballadores de la zona.(+ informació)

:: Balanç de la contaminació de l'aire en l'Estat espanyol durant 2011 ::

Nota de premsa d'Ecologistes en Acció.
Ecologistes en Acció ha presentat avui el seu Informe sobre la qualitat de l'aire a l'Estat espanyol durant 2011 . Entre les conclusions més rellevants es desprèn que un 94% de la població espanyola respira aire contaminat, que supera els índex recomanats per l'Organització Mundial de la Salut.(+ informació)

:: Dades sobre l’adquisició d’abonaments per aturats ::

Redacció.
CCOO de Catalunya va demanar les dades concretes sobre lliurament de títols trimestrals de transports per a aturats, segons les bonificacions que va presentar el Govern. (+ informació)

:: La Generalitat ja no governa l’aigua, ara ho fan els mercats ::

Nota de premsa d'Aigua És Vida.
Mentre veiem amb preocupació com la Unió Europea atempta contra la sobirania dels pobles i extralimita les seves competències, a Catalunya ens trobem a l’avantsala de la privatització total del cicle de l’aigua. La privatització dels serveis públics d’aigua ja no té cap fonament objectiu, ara es tracta simplement d’un actiu financer. Així doncs, l’aigua un dret humà, un bé comú i públic, està en perill d’extinció. (+ informació)

:: Ni ACCIONA ni AGBAR, ATLL la volem pública ::

Jaume Delclós.
L’actual croada del Govern de la Generalitat contra els serveis públics de Catalunya, amb els seus aliats i el silenci de molts altres, aquests dies està arribant al seu punt àlgid amb la publicació de la valoració de les ofertes liderades per dues empreses privades: ACCIONA (Controlada per capital espanyol) i AGBAR (controlada per capital francès). (+ informació)

:: Balance de actuaciones en la Semana Europea de la Movilidad 2012 ::

departamento de movilidad, CCOO.
El tema propuesto para esta edición de la Semana Europea de la Movilidad ha sido el de la participación en los Planes de Movilidad, con lo que se pretendía poner de manifiesto la utilidad que pueden tener los Planes de Movilidad Urbana Sostenible (PMUS) en la planificación urbana integradora, que tenga presente todos y cada uno de los modos de transporte en las ciudades y sus áreas metropolitanas. (+ informació)


:: La FAVB pide que se desincentive usar los vehículos privados en Barcelona ::

Nota de premsa de la FAVB.
Pide que se dimensione "adecuadamente" el papel de los automóviles y se conciencie a la ciudadanía del riesgo de respirar aire contaminado. En Barcelona, los dos principales contaminantes proceden del tráfico y la actividad industrial, y en menor medida del tránsito marítimo del puerto. (+ informació)

:: Ponemos verde al Sector de Carretera. Campaña pon verde a tu sector. Carreteras verdes ::

Federació de Serveis a la Ciutadania.
El Sector del transporte por carretera es uno de los grandes afectados por la grave crisis económica que atravesamos. La reducción del consumo, de la construcción y de la producción de los sectores industriales lleva aparejada la reducción del transporte de mercancías y viajeros. La situación económica de este sector también está muy influenciada por los precios del petróleo. Igualmente tiene un peso significativo en la emisión de gases invernadero y en el cambio climático. (+ informació)

:: Urgeix l’estabilitat laboral i el compliment de les freqüències de pas per consolidar la nova xarxa de bus de Barcelona ::

Nota de premsa de la PTP.
Dues setmanes després de l’inici de la nova xarxa d’autobusos de Barcelona, la PTP vol fer pública la seva preocupació per la frustració dels usuaris i usuàries degut a la vaga indefinida a TMB i a alguns dèficits operatius del servei. (
+ informació)

:: Els preus dels combustibles, amb lupa ::

Nota de premsa del RACC.
El RACC ha fet públic l’Anàlisi de preus dels combustibles a Espanya, un estudi que respon a la creixent preocupació dels conductors per aquesta qüestió. Després de constatar l’increment dels preus dels combustibles en els primers nou mesos de 2012 –augment del 10,4% del preu de la gasolina i 7,2% del del gasoil–, s’analitzen les causes de la seva fluctuació, provocades tant per l’evolució del preu en origen com per l’impacte de l’impost autonòmic de vendes minoristes de determinats hidrocarburs ("cèntim sanitari") i la política comercial dels distribuïdors. (+ informació)

:: Montpeller, una brillant simfonia de transport públic i urbanisme del segle XXI ::

Pau Noy Serrano.
Torno de Montpeller molt impressionat. Allà he vist la ciutat del futur, una ciutat feta veritablement a la mida dels éssers humans ciutadans, a partir d’una excel·lent integració entre urbanisme i mobilitat. (
+ informació)

Canvis en els horaris del PR1. A partir del proper dia 1 de novembre la línia PR1, començarà més aviat el seu servei: el primer autobús cap a la T1 sortirà des de l'av. de l'Onze de Setembre amb el carrer de Riu Llobregat a les 5:05 del matí. D'aquesta manera es preten millorar el servei que actualment dona la línia PR1 de connexió del nucli urbà i l'estació de Renfe amb la terminal T1 de l'aeroport. (+ informació)
Núm. 58 de la Revista Por experiencia, Revista de Salud Laboral para delegadas y delegados de prevención de CCOO. Dossier sobre el efecto del desempleo en la salud (+ informació)
Curso de Agricultura Regenerativa, del 16 al 18 de novembre, en el Parc Agrari del Baix Llobregat (+ informació)
Pedalada popular per a totes les edats, Sabadell i Terrassa tenim molt en comú Carril bici a la N-150, diumenge 4 de novembre de 2012 (+ informació)
 
 

Consell de redacció: M. de Toro, J. M. Jurado, J. Salvador, S. Clarós
Editor: M. de Toro
Direcció: J. M. Jurado
El Consell de redacció no es fa necessàriament responsable de les opinions dels col·laboradors de l’infoSostenibilitat


Secretaria d'acció sindical i política sectorial
CCOO de Catalunya

Via Laietana, núm. 16, 5a planta
tel. 934812906

http://www.ccoo.cat/sostenibilitat
correu electrònic
per veure els números anteriors clica aquí


T'informem que el teu correu electrònic forma part d'un fitxer, titularitat de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, que té per finalitat mantenir-te informat de l'activitat del Departament de Mobilitat de CCOO de Catalunya.

D'acord amb el que expressa la Llei orgànica de protecció de dades, amb referència a aquest fitxer, tant si vols exercir els teus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, com si vols resoldre qualsevol tipus de dubte sobre el tema, ens pots enviar un correu electrònic o trucar-nos al telèfon 934812906.