infoSostenibilitat, núm. 48, 29 de juny de 2012 

:: E ::

José M. Jurado
Amb la primera onada de calor arriba, ben bé alhora, arriba l’InfoSostenibilitat del mes de juny. Esperem, ni que sigui simbòlicament, que entri a les pantalles dels vostres ordinadors, IPads, Smarphones i altres meravelles com una corrent d’aire fresc. (+ informació)

:: La necessitat d’una nova política d’inversions en infraestructures ::

Miquel de Toro.
Els temps de profunda crisi econòmica i financera que està vivint el nostre país s’han de replantejar d’una vegada per totes la política de construcció d’infraestructures que s’ha desenvolupat al nostre país des de fa dècades. Aquestes condicions econòmiques i financeres públiques fan que sigui de vital importància realitzar una anàlisi cost-benefici plenament transparent de tot nou projecte d’infraestructures. (+ informació)

:: Qui rescata el sistema elèctric? ::

Salvador Clarós.
No només els bancs i entitats financeres necessiten un rescat per sanejar els seus comptes, també el mercat de l’energia acumula a Espanya un “deute” que cal eixugar perquè amenaça el sistema, la butxaca dels ciutadans i la competitivitat de la industria. (+ informació)

:: CCOO elabora un informe sobre accidentalidad vial, movilidad laboral y trabajo ::

Nota de premsa de COMFIA-CCOO.
El Sector de Carretera de la FSC-CCOO, en colaboración con la Secretaría de Salud Laboral de la federación, ha realizado un informe sobre la accidentalidad vial, movilidad laboral y trabajo, con datos aportados por la Dirección General de Tráfico. (+ informació)
(document)

:: CCOO considera que cal resoldre la dependència energètica del petroli perquè perjudica el poder adquisitiu de les persones i la competitivitat de les empreses ::

Nota de premsa de CCOO de Catalunya.
L'índex de preus de consum (IPC) del mes de maig a escala estatal baixa 2 dècimes, fins a l'1,9% de taxa interanual, a causa, novament, de la baixada del preu dels carburants, el que indica una vegada més l'efecte que té en la inflació la dependència energètica del petroli (+ informació)

:: CCOO denuncia que los recortes en seguridad vial incrementarán los muertos en las carreteras ::

Nota de premsa de FECOMA-CCOO.
Alemanya va començar a aplicar les LEZ (Low Emission Zones) l’any 2007 i ha estat l’actuació en matèria de mobilitat que més repercussió ha tingut en la reducció dels nivells de gasos contaminants. Les LEZ s’apliquen actualment a diverses ciutats d’11 països europeus.
(+ informació)

:: CCOO del Barcelonès alerta en un estudi de l'encariment sostingut dels preus del transport públic i planteja mesures concretes per pal·liar la situació ::

Nota de premsa de CCOO del Barcelonès.
CCOO del Barcelonès ha realitzat un anàlisi de l'evolució del preu del transport públic col·lectiu a la Regió Metropolitana de Barcelona.
(+ informació)

:: La OMS concluye que el humo del diésel causa cáncer de pulmón ::

El País.
El humo de los motores diésel causa cáncer de pulmón y posiblemente de vejiga. Así lo concluyó ayer la Agencia Internacional para la Investigación del Cáncer (IARC), el grupo de la Organización Mundial de la Salud (OMS) encargado de revisar qué partículas ocasionan esa enfermedad. El humo del diésel estaba desde 1988 considerado como posible carcinógeno (lo puso en el grupo 2A de la escala), pero ahora sube al primer escalón. (+ informació)

:: Conclusions de la II Conferència espanyola de Car-Sharing que ha organitzat la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura ::

La II Conferència espanyola de Car-Sharing s'ha celebrat els dies 7 i 8 de juny de 2012, a Barcelona, comptant amb l'assistència d'unes setanta persones. (+ informació)


:: El documento final de Río+20 no va a sacarnos de este modelo desigual y destructivo con el medio ambiente ::

Nota de premsa CSI.
El movimiento sindical internacional vino a Río con una serie de reivindicaciones claras y un programa que integra las tres dimensiones del desarrollo sostenible: apoyo a un piso de protección social, empleos decentes y verdes y una tasa sobre las transacciones financieras. (+ informació)

:: 100 ideas para el viaje de vacaciones::

Revista Tráfico y Seguridad Vial.
Le facilitamos un suplemento completo de verano con 100 ideas, consejos, alternativas…Allí encontrará nuestro mapa con todas las incidencias, puntos conflictivos, desvíos, rutas alternativas, días y horas con mayores probabilidades de retención, las cosas que no debe olvidar, los elementos que debe revisar en el coche, la mejor manera de viajar con niños, consejos para preparar el viaje y el coche, cómo colocar el equipaje, cómo actuar en caso de accidente, cómo se producen los accidentes en verano…
(+ informació)

:: 2ª Asamblea Sindical sobre Trabajo y Medio ambiente ::

Nota de premsa de Sustainlbaour.org
Justo antes de que los gobiernos empezaran las negociaciones de Rio +20, los sindicatos del mundo se reunieron en una Asamblea para hacer una llamada urgente a la acción por la sostenibilidad y el empleo decente.
(+ informació)

Informació sobre el  canvi d'horaris que s'implanta a partir del proper diumenge, 17 de juny 2012:
- Rodalies de Catalunya amplia els horaris de tren entre Barcelona, Girona i Figueres i crea un nou abonament trimestral
(+ informació)
- R8 Martorell – Granollers Centre (+ informació)
- R1 Molins de Rei – Maçanet – Massanes (+ informació)
- R2 Maçanet – Massanes – St. Vicenç de Calders (+ informació)
- R3 L’Hospitalet – Puigcerdà (+ informació)
- R7 Barcelona Sant Andreu Arenal – Cerdanyola Universitat (+ informació)

A partir del proper dia 2 de juliol, el servei de transport públic nocturn a l’aeroport es modifica, de manera que passa a ser la línia N16 la que comunicarà als ciutadans del Prat amb la terminal T2 de l’aeroport i la línia N17 la que comunicarà amb la terminal T1. Aquesta modificació propiciarà que els municipis de Castelldefels, Gavà i Viladecanstambé estiguin connectats per primera vegada amb la terminal  T2gràcies a la línia nocturna N16. Adjunt us fem arribar els fulletons explicatius que  l’AMB  començarà a repartir properament a les parades i vehicles de les línies N16 i N17. (+ informació)


Obert el període d'inscripcions pels cursos d'estiu de l'area de formació per la sostenibilitat d'eco-union: De camino a Rio+20, Escola d'estiu eco-union: Economia i sostenibilitat, Agroecología y turismo, tots ells gratuits i/o bonificables per persones en actiu del sector privat o sense afany de lucre (empleats o autónoms) (+ informació)

Barcelona premia en el concurs Apps4bcn dues aplicacions per trobar taxi i compartir cotxe a través del móvil, nota de premsa Ajuntament de Barcelona, 14 de juny de 2012 (+ informació)
 
 

Consell de redacció: M. de Toro, J. M. Jurado, J. Salvador, S. Clarós
Editor: M. de Toro
Direcció: J. M. Jurado
El Consell de redacció no es fa necessàriament responsable de les opinions dels col·laboradors de l’infoSostenibilitat


Secretaria d'acció sindical i política sectorial
CCOO de Catalunya

Via Laietana, núm. 16, 5a planta
tel. 934812906

http://www.ccoo.cat/sostenibilitat
correu electrònic
per veure els números anteriors clica aquí


T'informem que el teu correu electrònic forma part d'un fitxer, titularitat de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, que té per finalitat mantenir-te informat de l'activitat del Departament de Mobilitat de CCOO de Catalunya.

D'acord amb el que expressa la Llei orgànica de protecció de dades, amb referència a aquest fitxer, tant si vols exercir els teus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, com si vols resoldre qualsevol tipus de dubte sobre el tema, ens pots enviar un correu electrònic o trucar-nos al telèfon 934812906.