infoSostenibilitat, núm. 46, 30 d'abril de 2012

Una bona explicació per la crisis


clicka per veure tot

clicka per veure tot

 

:: Indicadors en lluita ::

José M. Jurado
Els treballadors i treballadores de Catalunya vàrem donar una clara i decidida resposta el passat dia 29 de març davant dels brutals atacs als drets laborals i a l’Estat del Benestar que estem patint. L’èxit de la vaga general no ha pogut ser dissimulat ni tan sols pels generadors d’opinió als mitjans de comunicació més propers als postulats neoliberals. (+ informació)

:: L’Ajuntament de Sant Just Desvern promociona l’ús del transport públic entre el seu personal amb la subvenció dels títols de transport ::

Ferran Rueda.
L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha posat en marxa una de les accions del Pla de Desplaçament d’Empresa (PDE) que es va elaborar l’any 2010 conjuntament amb la representació sindical, la participació de bona part del personal i amb el suport de la Diputació de Barcelona. (+ informació)

:: Els 19 treballadors de la Dessalinitzadora del Prat aconsegueixen amb la seva unitat la total subrogació dels seus contractes per part d’ATLL ::

Jordi Salvador.
La dessalinitzadora del Prat és una obra que va costar uns 230 M€, i va ser finançada en un 75% per Fons de Cohesió Europeus. Disposa de 10 grups de producció d’aigua dessalinitzada que en conjunt poden arribar a produir 2 m3/s, en termes anuals fins a 60 hm3, equivalent a l’aigua subministrada per un embassament mitjà. (+ informació)

:: CCOO rebutja el cabal ecològic fixat per la CHE al tram final del riu Ebre ::

Redacció.
Nota de premsa de CCOO de Terres de l'Ebre.
(+ informació)

:: Movilidad al trabajo: un modelo insano e insostenible ::

Manel Ferri.
El modelo actual de movilidad es insostenible medioambientalmente, improductivo en términos económicos y poco o nada saludable para los trabajadores (+ informació)

:: I el deute del país amb l'ACA? ::

José Luis Gallego.
El deute econòmic de l'Agència Catalana de l'Aigua es seriós. Molt seriós. Més de 1.400 milions d'euros ampliables a 2.200 si afegim els números negatius d'Aigües Tell Llobregat. Però quan revisem la gestió associada a aquest deute cal atendre alguns aspectes que m'agradaria remarcar. El primer és que bona part d'aquest deute es d'origen financer. (+ informació)


:: La certificación de la eficiencia energética de edificios ::

Sergi Pérez Cobos.
Se ha aprobado recientemente el borrador de Real Decreto por el que se aprueba el procedimiento básico para la certificación de la eficiencia energética de edificios existentes. (+ informació)

:: Causa y efecto ::

Dr. Antonio Turiel.
(Extracte de l’article del Dr. Antonio Turiel sobre l’expropiació d’YPF per part del Govern argentí.
(+ informació)

:: Àmbit Energètic - ACATAE ::

Àmbit Energètic.
La entidad la formamos tres agentes energéticos de edificios, cuando decidimos fundarla, los tres habíamos acabado un curso de formación y habíamos realizado seis meses de prácticas en diferentes edificios de la ciudad.
(+ informació)

:: Fora les motos de la vorera ::

Salvador Clarós.
La moto ha guanyat adeptes en els darrers anys a la ciutat de Barcelona. Aquest fet, que sovint s’ha valorat en positiu pel fet de desplaçar l’automòbil com a mitjà de transport a la ciutat, també té la seva hipoteca: ara veiem grans aglomeracions de motos aparcades sobre les voreres, competint amb els vianants, les bicicletes i les altres ocupacions ja sigui el mobiliari urbà, certes extensions del comerç, etc.
(+ informació)

:: Calaix desastre ::

Redacció.
Preinscripcions Marxa Ciclista per la ribera del Llobregat "preservem el riu i el seu entorn", 17 de juny de 2012, organitzat per CCOO del Baix Llobregat
(+ informació)


Premi medi ambient 2012 de la Generalitat de Catalunya a projectes de recerca, desenvolupament i innovació, a iniciatives i a trajectòries de protecció i millora del medi ambient, fins a l’11 de maig de 2012 (+ informació)

Bicicampus posa a disposició bicicletes pels joves, comunicat de Bicicleta Club de Catalunya, 27 de març de 2012 (+ informació)
 
 

Consell de redacció: M. de Toro, J. M. Jurado, J. Salvador, S. Clarós
Editor: M. de Toro
Direcció: J. M. Jurado
El Consell de redacció no es fa necessàriament responsable de les opinions dels col·laboradors de l’infoSostenibilitat


Secretaria d'acció sindical i política sectorial
CCOO de Catalunya

Via Laietana, núm. 16, 5a planta
tel. 934812906

http://www.ccoo.cat/sostenibilitat
correu electrònic
per veure els números anteriors clica aquí


T'informem que el teu correu electrònic forma part d'un fitxer, titularitat de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, que té per finalitat mantenir-te informat de l'activitat del Departament de Mobilitat de CCOO de Catalunya.

D'acord amb el que expressa la Llei orgànica de protecció de dades, amb referència a aquest fitxer, tant si vols exercir els teus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, com si vols resoldre qualsevol tipus de dubte sobre el tema, ens pots enviar un correu electrònic o trucar-nos al telèfon 934812906.