infoSostenibilitat, núm. 43, 31 de gener de 2012


És més intel·ligent viatjar en grup

 

:: editorial. Des de l’Ametlla fins a La Pobla... ::

José M. Jurado
D’entrada, aprofito aquesta petita tribuna per agrair les mostres de simpatia cap el butlletí que editem un grup de sindicalistes de CCOO de Catalunya. Sembla que estem arribant a un nivell interessant per a molts dels nostres lectors. Aquest reconeixement ens afalaga, però també suposa un repte a l’hora de mantenir la qualitat dels continguts de l’InfoS. Esperem que el present estigui a l’alçada dels anteriors. (+ informació)

:: Tornem-hi amb el “tarifazo”! La necessària transformació del sistema tarifari del transport públic català ::

Miquel de Toro.
Durant anys, l’arribada del mes de gener ha suposat sempre l’arribada també de les noves pujades de les tarifes del transport públic, unes pujades que, passats uns dies, tots els usuaris havien internalitzat i es consideraven “normals”. (+ informació)

:: CCOO de Catalunya denuncia per antisocial la reducció d’oferta a la línia de FGC entre Lleida i la Pobla de Segur ::

Redacció.
Amb frases com “mai s’ha treballat per tancar la línia ni per desmantellar-la” i “el sistema està mal operat, és car i ineficient”, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), anunciava una retallada de serveis a la línia Lleida – Balaguer – La Pobla. (+ informació)

:: La indústria catalana. Eixos per sortir de la crisi amb celeritat i ben posicionats ::

Noel Climent.
El present industrial català s’ha volgut posar en dubte en els últims anys i des de diferents sectors, menystenint la importància d’aquest sector com a motor tractor de l’economia catalana front del creixement que ha suposat el sector serveis tant en percentatge del PIB com del pes relatiu sobre l’ocupació al nostre país. (+ informació)

:: Les retallades al transport públic. Retallar no vol dir optimitzar ::

Albert Obiols.
La crisi afecta a tots els àmbits i el transport públic no és cap excepció. Durant l’any 2011 es va anunciar la desprogramació de infraestructures o bé l’alentiment de l’execució de les que estava en marxa. Això, implicava que en els propers anys hi hauria poques millores a l’actual xarxa i que tocaria assumir el probable increment d’usuaris amb els recursos actuals. (+ informació)

:: Indústria energètica a Catalunya ::

José M. Jurado.
Aproximadament la meitat de l’energia primària utilitzada a Catalunya té el seu origen en el petroli. Si hi afegim el gas i el carbó (tot i que aquest ja no és significatiu des del mes desembre), resulta que tres quartes parts del nostre consum energètic depenen de matèries primeres fòssils. (+ informació)

:: CCOO de Catalunya reclama que són necessaris nous sistemes de gestió de la prolongació extraordinària de l’horari del transport públic ::

Redacció.
La ciutat de Barcelona i el seu entorn estan immersos en un context de retallades dels serveis de transport públic que està afectant a serveis bàsics, al mateix temps que s’ha produït una de les pujades tarifàries més importants dels darrers anys, en un context agreujat per la crisi econòmica que ens colpeja. (+ informació)

:: CCOO defensa el desenvolupament d'una planta de biomassa a l'antiga central tèrmica de Cercs ::

Redacció.
Arran del tancament de la central tèrmica de Cercs, CCOO valorem positivament la possible reconversió de la planta en una instal·lació d’energia renovable. La utilització de biomassa forestal permetria mantenir bona part de la producció sense pràcticament emissions de gasos d’efecte hivernacle. El risc de deslocalització seria nul.
(+ informació)

:: Converses amb Xavier Elias ::

José M. Jurado y Gabriel Mas .
Ja fa uns mesos, l’any 2011, des de CCOO vàrem organitzar una jornada al bell municipi tarragoní de Flix. Es tractava del Fòrum Flix, que pretenia impulsar el debat sobre el canvi de model productiu que cal aplicar en aquest poble, totalment depenent de la química de síntesi i amb enormes potencialitats pel que fa als desplegaments d’instal·lacions d’energia renovable.
(+ informació)

:: L’extracció de gas natural no convencional mitjançant la fractura hidràulica ::

Gabriel Mas.
CCOO va demanar el passat 12 de gener en roda de premsa la prohibició de la utilització de la fracturació hidràulica o fracking a l’Estat espanyol, i per a il·lustrar-ho va presentar alhora un informe sobre l’impacte ambiental del sistema de fracturació hidràulica o fracking per a l’extracció de gas no convencional o shale gas. (+ informació)

:: Fes edit ::

Elisabet Blanch.
El fes edit és un sistema que consisteix en posar en contacte (via telèfon mòbil i/o Internet) persones que fan una ruta similar per tal que la facin plegades. Es tracta d’un sistema dinàmic, que permet fer consultes a temps real, entrar modificacions d’última hora i, fins i tot, fer el seguiment de la posició del conductor o del passatger a través de GPS. (+ informació)

:: Organitzacions i societat civil reclamen un Consell General del Poder Judicial independent en temes d’aigua ::

Redacció.
El 21 de desembre de 2011 es publicava en la premsa estatal la creació d’un Fòrum de debat sobre Dret d’Aigües per part del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la Fundació AGBAR. (+ informació)
 
 

Consell de redacció: M. de Toro, J. Forcadell, S. Clarós, J. M. Jurado, J. Salvador, G. Mas
Editor: M. de Toro
Direcció: J. M. Jurado
El Departament de sostenibilitat de CCOO de Catalunya no es fa necessàriament responsable de les opinions dels col·laboradors de l’infoSostenibilitat


Departament de sostenibilitat
Secretaria d'acció sindical i política sectorial
CCOO de Catalunya

Via Laietana, núm. 16, 5a planta
tel. 934812906

http://www.ccoo.cat/sostenibilitat
correu electrònic
per veure els números anteriors clica aquí


T'informem que el teu correu electrònic forma part d'un fitxer, titularitat de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, que té per finalitat mantenir-te informat de l'activitat del Departament de Mobilitat de CCOO de Catalunya.

D'acord amb el que expressa la Llei orgànica de protecció de dades, amb referència a aquest fitxer, tant si vols exercir els teus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, com si vols resoldre qualsevol tipus de dubte sobre el tema, ens pots enviar un correu electrònic o trucar-nos al telèfon 934812906.