infoSostenibilitat, núm. 42, 22 de desembre de 2011


 

:: Un any d’InfoSosteniblitat ::

José Manuel Jurado.
De ben segur que és redundant, però el temps passa volant: gairebé no ens hem adonat i resulta que l’InfoSostenibilitat ja arriba a l’any de vida. Aquest butlletí, un recull d’articles de producció pròpia i un ventall de notícies en matèria de sostenibilitat ambiental, és en realitat la segona època de l’InfoMobilitat. (+ informació)

:: CCOO de Catalunya rebutja el desmesurat increment del transport públic ::

Redacció.
La T-10, el títol més utilitzat, puja un 12%, i denunciem una falta de política de fidelització dels usuaris. (+ informació)

:: ICAEN presenta noves línies d’ajuts en estalvi i eficiència energètica ::

Redacció.
Català d’Energia (ICAEN) ha presentat les noves línies de subvenció 2011 destinades a l’estalvi i l’eficiència energètica. (+ informació)

:: Decepció pels resultats de la Cimera del Clima de Durban ::

Redacció.
“Una profunda decepció. És el que sentim els sindicats que hem anat a Durban. El propi document d’acord al qual s’ha arribat reconeix que l’escletxa entre les recomanacions de la comunitat científica per tal d’evitar que l’escalfament global superi en 2ºC la temperatura de l’era preindustrial i els compromisos voluntaris adquirits pels països segueix creixent i posa en greu risc l’objectiu de no superar aquest límit, acordat a Copenhaguen com a guia per a les negociacions climàtiques”, ha declarat Llorenç Serrano, secretari confederal de Medi Ambient i membre de la delegació internacional dels sindicats present a la Cimera del Clima de Durban (COP17).
(+ informació)

:: Informe sobre l’estat de les masses d’aigua a Catalunya ::

Gabriel Mas .
Una adequada gestió dels recursos hídrics de què disposa un país ha de ser compatible amb un bon manteniment del bon estat de les masses d’aigua existents i alhora amb la conservació dels ecosistemes que en depenen. Tot això requereix de la posada en marxa de sistemes de control i seguiment adients.
(+ informació)

:: Aprendrem alguna cosa de les “vaques magres”? Cap a una nova cultura de les infraestructures ::

Miquel de Toro.
Fa uns dies vaig llegir un interessantíssim article que tracta en profunditat i amb moltes dades les ruïnoses polítiques infraestructurals que s’han desenvolupant durant els darrers anys al nostre país, demostrant com la cultura del “pelotazo” està profundament arrelada a la nostra societat i al nostre sistema política i de gestió dels recursos financers. (+ informació)

:: 5è Conama Local: Reformulant junts les ciutats ::

Redacció.
Un any més, la Fundació Conama ha convocat a les entitats locals de tot l’estat per a un nou encontre sobre sostenibilitat en les ciutats i municipis. Aquest és la cinquena trobada, i s’ha dut a terme a Vitoria-Gasteiz, i amés en un moment clau, just quan aquesta ciutat basca pren el relleu d’Hamburg com a Capital Verda Europea 2012. (+ informació)

:: Jornada “Sostenibilitat del model de finançament del transport públic urbà” ::

Albert Obiols.
El passat dijous 1 de desembre de 2011, en el Congrés BCNRail, el Col·legi de d’Enginyers de Camins, Canals i Ports va organitzar la jornada “Sostenibilitat del model de finançament del transport públic urbà”. En aquest acte van participar diversos experts, tècnics i responsables polítics en matèria de transport públic. Es va analitzar la situació actual del sistema de transport i van sorgir diverses propostes perquè el sistema de transport públic sigui sostenible a curt, mitjà i llarg termini. (+ informació)

:: CCOO participa en la jornada sobre eficiència energètica a la indústria química a Tarragona ::

Jordi Forcadell.
En el marc d’Expoquimia (Saló internacional de la química) el passat 13 de desembre la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), amb la col·laboració de FITEQA-CCOO, va organitzar a la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Tarragona una jornada amb el títol Eficiència energètica a la industria química. Experiències d’èxit. (+ informació)

:: Nou Centre de la Bicicleta Urbana a Barcelona ::

BACC.
El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) obre un nou espai de la bicicleta urbana al centre de la ciutat, a prop del MACBA i del CCCB de Barcelona, coincidint amb la celebració dels seus 10 anys d’existència i el llançament de la seva nova imatge. El BACC vol transmetre energia, felicitat, i bon rotllo.. tot això que dóna moure’s en bicicleta i que sembla més necessari que mai avui en dia. Aquest espai, a més a més, serà l’oficina tècnica del BACC, ja que l’entitat continuarà amb la seva tasca d’incidència política i social i els seus projectes per incrementar l’ús de la bicicleta. (+ informació)

:: El trànsit: principal font de contaminació més perjudicial a Barcelona ::

Redacció.
Un nou estudi del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) en col·laboració amb l’IDAEA-CSIC destaca altre cop el trànsit com a font de contaminació més perjudicial per a la salut a Barcelona. Aquest estudi és pioner a tot Europa en analitzar l’impacte en la mortalitat de 26 substàncies químiques diferents de contaminació atmosfèrica. (+ informació)

:: La Secretaria d’Acció Sindical i Política Sectorial de CCOO col·labora en el seminari “Compartint experiències sindicals en el camp mediambiental” ::

Redacció.
El passat 24 de novembre es va realitzar a la seu de CCOO de Via Laietana el seminari “Compartint experiències sindicals en el camp mediambiental” organitzat per la Unió Sindical de CCOO del Barcelonès. Amb l’objectiu de visualitzar i debatre com la vessant ambiental s’està incorporant progressivament a l’acció sindical en les empreses, el seminari va ser obert per Vicenç Tarrats (Secretari d’Acció Territorial i Relacions de CCOO del Barcelonès), qui defensà la utilitat de les accions en matèria ambiental, tant a nivell sindical com de les pròpies empreses. (+ informació)
 
 

Consell de redacció: M. de Toro, J. Forcadell, S. Clarós, J. M. Jurado, J. Salvador, G. Mas
Editor: M. de Toro
Direcció: J. M. Jurado
El Departament de sostenibilitat de CCOO de Catalunya no es fa necessàriament responsable de les opinions dels col·laboradors de l’infoSostenibilitat


Departament de sostenibilitat
Secretaria d'acció sindical i política sectorial
CCOO de Catalunya

Via Laietana, núm. 16, 5a planta
tel. 934812906

http://www.ccoo.cat/sostenibilitat
correu electrònic
per veure els números anteriors clica aquí


T'informem que el teu correu electrònic forma part d'un fitxer, titularitat de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, que té per finalitat mantenir-te informat de l'activitat del Departament de Mobilitat de CCOO de Catalunya.

D'acord amb el que expressa la Llei orgànica de protecció de dades, amb referència a aquest fitxer, tant si vols exercir els teus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, com si vols resoldre qualsevol tipus de dubte sobre el tema, ens pots enviar un correu electrònic o trucar-nos al telèfon 934812906.